Sign in / Join

Șoc: Percheziții la sediul UEFA!

510
0
Share:

Poliția federală elvețiană a percheziționat, miercuri, sediul Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), din Nyon, pentru a obține contractele privind atribuirea drepturilor tv ale Ligii Campionilor pe piața sud-americană societății Cross Trading.

UEFA headquarter

Într-un comunicat de presă, UEFA indică faptul că a primit „vizita Poliției federale elvețiene care acționează în baza unui mandat, solicitând să vadă contractele dintre UEFA și Cross Trading/Teleamazonas. Bineînțeles, UEFA a oferit Poliției toate documentele aflate în posesia sa și va coopera pe deplin”, precizează UEFA.

  • Numele noului președinte al FIFA, Gianni Infantino, este citat în afacerea „Panama Papers” pentru contracte semnate, pe când era directorul serviciului juridic al UEFA, cu doi argentinieni inculpați de justiția americană în scandalul de corupție de la FIFA. Ziarul german Süddeutsche Zeitung, care a dezvăluit această afacere, se întreabă în legătură cu sumele din aceste contracte, pe care le consideră inferioare prețului pieții.

Într-un comunicat transmis AFP, societatea Team Marketing, cu sediul în Lucerna (Elveția), indică faptul că alegerea cumpărătorului de drepturi de televiziune pentru America de Sud „a urmat o procedură echitabilă și transparentă”. Potrivit informațiilor conținute de Panama Papers, Cross Trading, o societate offshore, a cumpărat aceste drepturi pentru 111.000 dolari și le-a revândut televiziunii ecuadoriene Teleamazonas pentru 311.000 dolari.

Infantino este …„consternat”

Gianni Infantino s-a apărat cu fermitate la toate acuzațiile afirmând că „nu există nicio dovadă că ceva rău ar fi fost comis de UEFA sau de mine”: „Sunt consternat și nu voi accepta ca integritatea mea să fie pusă la îndoială de anumite media”.
Societatea Cross Trading, cu sediul la Niue, aparține argentinienilor Hugo și Mariano Jinkis, inculpați în Statele Unite ale Americii pentru că au plătit mită în schimbul obținerii drepturilor de difuzare a competițiilor FIFA în America de Sud. Potrivit site-ului de știri „Team Marketing”, Gianni Infantino este membru al consiliului de administrație al acestei societăți elvețiene.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER