Sign in / Join

Șoc la Roma: Begu râde de Halep!

891
0
Share:

Campioană la Madrid și ciuca bătăilor la Roma. Asta este Simona Halep, jucătoare care în decurs de numai câteva zile a trecut de la extaz la agonie.

halep

Ocupantă a locului cinci în clasamentul WTA, Simona a pierdut miercuri după-amiază, scor 3-6, 6-4, 3-6, meciul în două ore cu Daria Gavrilova (Australia, 32 WTA), disputat în turul secund al turneului de la Roma (premii totale în valoare de 2,6 milioane de dolari). Ajunsă în capitala Italiei după victoria de poveste de la Madrid, Halep a părut încă de la inceput că nu este foarte interesată de această partidă. A început primul act cu multe greşeli neforţate şi a pierdut, scor 3-6, în doar 36 de minute. Constănţeanca s-a redresat repede şi a fost mai agresivă şi concentrată, dar a fost ajutată şi de adversară, care a căzut aproape inexplicabil inclusiv din punct de vedere fizic. Simona şi-a adjudecat setul 2, după ce a reuşit două breakuri, în 45 de minute. După care, partida a fost întreruptă din cauza ploii.
La reluarea jocului, primele game-uri au fost echilibrate, Simona fiind cea care a cedat întâia oară. Gavrilova a profitat de greşelile româncei, s-a distanţat la 5-2 şi, până la urmă, a câştigat partida, calificându-se în turul al treilea.

Irina a produs șocul zilei

begu

Spre deosebire de Simona Halep, Irina Begu își continuă forma excelentă. După ce a avut un conflict cu Halep, încheiat printr-o serie de remarce nu tocmai colegiale făcute de conaționala sa, Irina și-a luat o binemeritată revanșă, chiar dacă ea și indirectă. Begu s-a calificat fără emoţii în turul 3, după o victorie în două seturi, 6-3, 6-2, în meciul cu a patra favorită, Viktoria Azarenka, din Belarus. În primul set, sportiva noastră a jucat aproape perfect şi a profitat de toate greşelile făcute de Azarenka. Cu un joc extrem de solid, Begu a reuşit două break-uri, suficiente pentru a câştiga setul. Setul secund nu a avut practic istoric. Begu a cedat doar două game-uri, într-un meci care a durat o oră şi 15 minute.

  • Irina va juca în optimile de finală cu rusoaica Daria Kasatkina, locul 33 WTA.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER