Simone Biles recunoaște că ia substanțe interzise!

730
0
Share:

Gimnasta americană Simone Biles, cvadruplă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, din luna august, acuzată de dopaj un grup de hackeri ruși care au obținut date medicale confidențiale după ce au spart serverele Agenției Mondiale Antidoping, susține că se află sub tratament pentru tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD).

biles

Texana, în vârstă de 19 ani, care a cucerit în total cinci medalii la prima sa participare la Olimpiadă (patru de aur și una de bronz), a fost portdrapelul Statelor Unite la ceremonia de închidere de la Rio de Janeiro.

„Sufăr de ADHD și iau medicamente încă din copilărie. Vreau să știți că eu cred într-un sport curat, am respectat întotdeauna regulile și voi continua să o fac, deoarece fair-play-ul este crucial pentru sport și foarte important pentru mine”, a scris Biles pe contul său Twitter.

View image on Twitter

Un grup de hackeri ruși, denumit „Fancy Bears”, a anunțat marți că a reușit să acceseze baza de date a WADA și a descoperit că „zeci de sportivi americani au fost depistați pozitiv”, iar medaliații de la Jocurile Olimpice de la Rio „au avut liber la doping”. Printre alții, au fost numite surorile Venus și Serena Williams, din topul mondial al tenisului feminin, și gimnasta Simone Biles, multiplă medaliată cu aur la Rio.

Federația americană de gimnastică a dat publicității un comunicat în care afirmă că „Simone a completat formularele adecvate în raport cu solicitările Agenției Americane Antidoping (USADA). Nu a existat nicio încălcare a regulamentului. Federația Internațională de Gimnastică, Comitetul Olimpic American și USADA au confirmat acest lucru”, a precizat Steve Penny, președintele USA Gymnastics.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER