Simona Halep are pile la WTA? Salt spectaculos al româncei în clasamentul jucătoarelor

Simona Halep a evitat să mai participe la competiţii oficiale, din cauza problemelor medicale, dar, chiar şi aşa, românca reuşeşte să urce în clasamentul WTA.

Ea a înregistrat un salt spectaculos în topul jucătoarelor, deşi n-a fost prezentă la Roland Garros 2024, unde organizatorii au refuzat să-i acorde un wild-card.

Simona Halep a urcat cinci locuri în topul WTA

Simona Halep a urcat cinci locuri în clasamentul WTA și ocupă acum poziția 1130, cu 11 puncte. Sorana Cîrstea rămâne cea mai bine clasată jucătoare româncă în ierarhia WTA, menținându-se pe locul 29 cu 1704 puncte.

A doua româncă este Ana Bogdan, care a coborât un loc, până pe 50, cu 1149 puncte. Jaqueline Cristian a urcat un loc şi este pe 65, cu 986 de puncte.

Şi Irina Begu a înregistrat o urcare, de patru locuri şi este pe 127, cu 596 puncte. După o coborâre de un loc, Anca Todoni este pe 137, cu 537 puncte.

În top 200 se mai află Gabriela Ruse (locul 150, coborâre patru locuri, 490 de puncte).

Simona Halep a jucat la Sport Festival, la Cluj

Simona Halep a jucat un meci demonstrativ alături de Andrei Pavel, împotriva lui Andre Agassi și Steffi Graf, astfel că fanii au putut urmări un spectacol pe cinste.

Înaintea partidei, Simona Halep a avut parte de o primire de gală și a fost ovaționată de o sală întreagă, adică de 9.000 de oameni. Aflat în tribune, Stere Halep nu s-a mai putut abține și a izbucnit în lacrimi, iar camerele au surprins totul.

„Am o primire deosebită la Cluj, vreau să vă mulțumesc din suflet. A mers direct la inimă, mai ales după perioada prin care am trecut. Datorită dumneavoastră, a tuturor, astăzi sunt aici. De acum vorbim numai despre bine, despre bucuria de a juca tenis.

Mulțumesc! Mi-ați dat multă putere, nu vreau să sune a speach de retragere, pentru că mă gândesc la revenire. Sper să fiu sănătoasă, să joc la cel mai înalt nivel.

O să fac tot ce pot să ne mai bucurăm de niște meciuri, de niște victorii. Este cel mai frumos sentiment să vă am alături. Vreau să mulțumesc și familiei mele! Vorbesc mai mult despre acești doi ani, pentru că au fost grei”, a declarat Simona Halep, potrivit Sport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare