Sharapova revine pe teren

1218
0
Share:

Rusoaica Maria Sharapova, suspendată la începutul acestui an pentru dopaj, a revenit pe teren luni, dar nu într-un turneu oficial. Ea a jucat într-un turneu demonstrativ organizat în Las Vegas (Nevada). Fosta lideră a clasamentului mondial a fost una dintre invitatele la World Team Tennis Smash Hits, organizat în aer liber și destinat strângerii de fonduri pentru Fundația Elton John de luptă împotriva maladiei SIDA. Pentru început, ea a avoluat într-un meci de dublu feminin, alătura de americanca Taylor Johnson, fiind învinse de perechea Martina Navratilova/Liezel Huber, cu scorul de 5-2.

“A fost un moment important pentru Taylor, dar și pentru mine, deoarece nu m-am mai aflat pe un teren de joc de mult timp. Ne-am simțit foarte bine”, a declarat rusoaica, citată de AFP. În al doilea meci al turneului, Sharapova a evoluat apoi într-o partidă de dublu mixt, alături de John McEnroe, câștigând cu 5-3 în fața dublului format de Martina Navratilova și Andy Roddick.

De precizat că jucătoarea rusă a beneficiat de o reducere a suspendării la 15 luni, după ce, inițial, ea primise 24 de luni de suspendare. Jucătoarea rusă a primit inițial o suspendare de doi ani din partea Federației Internaționale de Tenis (ITF), însă Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) de la Lausanne, s-a arătat mai indulgent. Astfel, revenirea în competițiile oficiale ale rusoaicei va putea avea loc începând cu data de 26 aprilie 2017.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER