Sign in / Join

Șefa ANAD, Graziela Vâjială, anunță ce riscă Mirela Lavric!

696
0
Share:

Președintele Agenției Naționale Antidoping (ANAD), Graziela Vâjială, a declarat, marți, că atleta Mirela Lavric, depistată pozitivă la controlul antidoping pentru uz de meldonium, riscă între doi și patru ani de suspendare.

vajiala

„Informația este corectă. Noi am aflat luni după-amiază, pentru că am primit o înștiințare de la IAAF (Federația Internațională de Atletism). Mirela Lavric a fost testată în timpul Campionatelor Mondiale de sală de la Portland. Este primul caz de acest fel din România și eu nu mai am informații despre alte altele. Sper nici să nu mai fie. Medicamentul în cauză a fost valabil până la data de 1 ianuarie. El nu a fost pe listă, de la 1 ianuarie a fost introdus la secțiunea S4, la hormoni și modulatori metabolici”, a explicat șefa ANAD.
Vâjială știe ce riscă Mirela Lavric: „Pentru substanțele acestea este o suspendare de 4 ani. Dacă ea recunoaște imediat, cere suspendare provizorie, are dosar medical, astfel că în această situație suspendarea se poate reduce până la 2 ani. Să vedem cum va gestiona cazul Federația Internațională de Atletism, nu noi. Eu știu că IAAF i-a trimis un formular de acceptanță pentru perioada de suspendarea provizorie. Dacă acceptă suspendarea provizorie, ea trebuie să îl returneze imediat, să vedem ce o să se întâmple în continuare”.

Sportivii au fost atenționați cu privire la meldonium

„Chiar în luna martie am dat o atenționare la acest meldonium”, dezvăluie președintele ANAD. „Îmi pare rău că mass media a înțeles că aceea era lista interzisă. Lista interzisă a fost pusă pe site-ul agenției pe 29 decembrie 2015, tocmai fiindcă de la 1 ianuarie era în vigoare. În martie am mai dat o atenționare după cazul Șarapova la meldonium, mai mult decât atât, la câteva zile am trimis adresa la toate federațiile, ca să explicăm ce este cu acest meldonium. Mă refer la federațiile din România unde avem competență. Mai mult, joi pe 14 aprilie avem o conferință cu toate federațiile organizată împreună cu MTS și COSR unde o să discutăm din nou toate lucrurile acestea”, a încheiat Graziela Vâjială.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER