Sign in / Join

Sediul CS Concordia Chiajna, „vizitat” de polițiști

995
0
Share:

Ocolit în ultimii ani de oamenii legii, primarul din Chiajna, Mircea Minea, a primit, ieri, vizita polițiștilor. Șase percheziții au fost efectuate în comuna ilfoveană, anchetatorii scotocind prin birourile clubului Concordia, dar și la sediul primăriei din localitate.

DSC_0461

Potrivit unui comunicat al IGPR, s-au efectuat percheziţii și la domiciliile a patru persoane, care prin activitatea infracţională depusă au produs un prejudiciu de 35 de milioane de lei. „În fapt, în perioada 2011-2015, principalul suspect ar fi efectuat cheltuieli şi sponsorizări din conturile instituţiei către clubul sportiv, fără a îndeplini procedurile legale. De asemenea, în calitate de reprezentant al CS Concordia, ar fi cedat administrarea unei unităţi hoteliere aparţinând clubului către o altă persoană, care la rândul său, prin intermediul a două societăţi tip fantomă, nu ar fi declarat activităţile comerciale desfăşurate către organele fiscale”, mai informează Poliţia Română.
Surse judiciare au declarat că vizat de percheziţii este primarul Mircea Minea, care a și fost adus cu mandat la audieri. Poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Criminialităţii Economice (DICE) au pus în executare 11 mandate de aducere în acest dosar, unele dintre ele pe numele a diverși membri din Consiliul Local ori angajaţi ai clubului Concordia Chiajna.

Un hotel făcut cadou consilierului local

Primarul Mircea Minea, cel care a administrat clubul între 2011- 2014, ar fi cedat în mod ilegal hotelul aflat în proprietatea Concordiei către un consilier local. Acesta din urmă, alături de sora sa, a înfiinţat două societăţi fantomă prin care nu a plătit taxele şi impozitele pentru activităţile de la hotel. Altfel, susțin surse judiciare din dosar, hotelul a fost folosit şi pentru alte activităţi decât cele ale clubului de fotbal.

Bani pentru Concordia „fără număr, fără număr”

Cu toate că din 2015 nu mai figura ca administrator al clubului Concordia Chiajna, sursele judiciare afirmă că tot primarul Mircea Minea era cel care asigura bugetul echipei. Firesc, cu bani de la primăria Chiajna! Fără a avea acordul Consiliului Local, Minea a plătit facturi de apă şi energie emise pe numele CS Concordia.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER