Se strânge lațul: și Brădișteanu acuză „Puls”!

1057
0
Share:

Se strânge lațul în jurul firmei „Puls”, care ar fi trebuit să asigure asistență medicală completă la meciul Dinamo – Viitorul.

bradisteanu

Și când spunem completă ne referim doar la o ambulanță dotată corespunzător, cu aparatură de specialitate (defribilator, aparat de respirat portabil, laringoscop, ventilator portabil cu PEEP, tensiometru, pulsoximetru, injectomat, un medic, un asistent etc).

Se pare că ambulanța „Puls” nu avea în dotare decât o amărâtă de targă, lucru confirmat de tot mai mulți oameni. Ultimul care a vorbit despre această situație este renumitul cardiolog Șerban Brădișteanu, o somitate în domeniu. Potrivit lui, dacă se intervenea mai rapid și conform procedurilor, Patrick Ekeng putea fi salvat! „S-ar fi putut face totul ca să aibă cele mai mari șanse pentru a fi salvat.  În primul rând, o ambulanță care participă la astfel de competiții trebuie să fie superdotată, ca cele SMURD. Trebuia să fi avut și asistenți calificați, medic și aparatura necesară. Dacă aveau la dispoziție un defibrilator, pentru a se afla ce fel de tulburare avea, s-ar fi putut trage o concluzie urgentă. Dacă s-ar fi făcut manevrele de defibrilare în cele 3 minute, șansele lui de supraviețuire ar fi fost maxime. Cele trei minute care au fost pierdute au fost foarte lungi și au diminuat foarte mult șansele de supraviețuire. Au fost cele trei minute pe teren plus drumul până la spital. În total, au fost 6-8 minute. Asta a diminuat drastic posibilitatea de a fi resuscitat. În plus, ambulanța nu a avut personalul care să facă astfel de manevre”, a reacționat Brădișteanu.

  • Este o declarație dată de un medic profesionist, specialist în domeniu. Suficient pentru ca procurorii să ceară întrebări și răspunsuri de la „Puls” și celelalte persoane implicate în tragedia de vineri noapte!
Share:

Leave a reply