Sign in / Join

Se strânge lațul: percheziții la CFR Cluj! Update: Paszkany, la audieri!

592
0
Share:

UPDATE

La ieșirea de la audierile care au avut loc la sediul DIICOT, Arpad Paszkany a evitat să facă declarații, mulțumindu-se să spună doar atât: „Dacă ești chemat de procurori, vii!”. Patronul clubului CFR Cluj a fost audiat de anchetatori aproape două ceasuri.

După ora 16.00 este așteptat la audieri și președintele clubului, Iuliu Mureșan.

 

Mai multe percheziţii au loc, joi dimineaţa, la clubul de fotbal CFR Cluj, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

iuliu_muresan_59068500

Prejudiciul este calculat la peste 8.400.000 de euro! Surse apropiate anchetatorilor au declarat că, joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj fac 20 de percheziţii în Bucureşti şi Cluj-Napoca într-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luaţi din patrimoniu de către „persoane cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor în cadrul societăţii care deţine clubul”.

  • În dosarul instrumentat de DIICOT Cluj împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată este începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Sursele citate precizează că faptele ar fi fost comise folosindu-se firme off-shore din Cipru şi Seychelles. Prin acestea „s-au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţe suspecte”.

Anchetatorii au suspiciuni că astfel ar fi fost delapidate sume de bani ce proveneau din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.

Sursele citate susţin că la percheziţiile de joi se caută documente care ar putea întări suspiciunile din dosar. Printre locațiile la care se fac percheziții se află și locuința lui Iuliu Mureșan, președintele CFR Cluj și mâna dreaptă a finanțatorului Arpad Paszkany.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER