Sign in / Join

Se știe deja prima echipă eliminată de la Euro

493
0
Share:

Ucraina a fost învinsă în al doilea meci de la Campionatul European, scor 0-2, de Irlanda de Nord, iar naţionala antrenată de Mikhailo Fomenko nu mai are nici o şansă de calificare în optimile de finală, cu o etapă rămasă de jucat în faza grupelor.

Ukraine

Irlanda de Nord a produs una dintre surprizele Campionatului European şi a învins cu 2-0 reprezentativa Ucrainei. Astfel, naţionala pregătită de Mikhailo Fomenko nu a acumulat nici un punct după primele două partide, iar şansele de calificare în optimile de finală sunt nule. Chiar dacă va învinge Polonia în ultima partidă din grupe, Ucraina ar avea 3 puncte, la fel ca şi Irlanda de Nord, care are avantajul meciului direct.

„Meciul cu Irlanda de Nord a fost pe viaţă şi pe moarte, iar la finalul lui, concluzia este că noi am părăsit competiţia. Ultimul joc nu mai are nici o miză, vom juca doar pentru prestigiu. Meciul a fost deschis până la primul gol şi era clar că, echipa care va marca prima, va câştiga. Irlanda de Nord s-a apărat mai mult şi ştiam că 80% din goluri le-au marcat din fazele fixe. Am lucrat toată săptămâna la fazele fixe, dar am luat gol dintr-o astfel de fază. Ce pot să spun? A fost o experienţă importantă pentru noi, iar când un meci este atât de important, va trebui să fim mai atenţi şi concentraţi. Se pare că Irlanda de Nord şi-a dorit victoria mai mult decât noi”, a declarat la finalul meciului mijlocaşul Taraz Stepanenko.

Irlanda de Nord a deschis scorul prin McAuley, care a înscris, cu capul, dintr-o centrare perfectă trimisă de Norwood, care a executat o lovitură liberă din lateral. McGinn a dublat avantajul nord-irlandezilor, cu un şut respins în faţă de către portarul ucrainean.

„Ne aşteptam la un astfel de joc, nu ne-au surprins cu nimic. Cred că din cele 16 goluri pe care le-au marcat în preliminarii, 9 dintre acestea au venit din faze fixe, aşa că ne-am pregătit pentru astfel de momente ale jocului. Cu toate acestea, am făcut greşeli mari în teren. Le-am permis să-şi facă jocul şi de aceea am pierdut”, a încheiat selecţionerul Ucrainei, Mikhailo Fomenko.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER