Se deschide fereastra de transferuri la primari. Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă după ce s-a inspirat din fotbal

Coaliţia PSD-PNL pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă, după ce s-a inspirat din fotbal. Pe modelul UEFA, care le permite cluburilor să parafeze transferuri între ele doar în anumite perioade ale anului, aşa şi Guvernul vrea să legifereze punctual datele la care primarii vor putea migra de la un partid la altul, fără să-şi piardă mandatele.

Această perioadă va începe cu 60 de zile înainte de alegerile locale şi se va încheia pe 27 septembrie – atunci când îşi vor prelua mandatele primarii alesi pe 9 iunie.

PSD a transferat 500 de primari în mandatul lui Ponta

Acelasi model a fost aplicat în 2014 de Guvernul Ponta, care a legalizat migratia primarilor înainte de alegerile prezidentiale. La acea vreme, PSD a transferat aproape 500 de edili de la partidele rivale.

Totuşi, Nicolae Ciucă a făcut un apel pentru oprirea racolărilor de primari între PNL şi PSD, susținând că fenomenul este „o calicie fără rost”.

„Chiar dacă ne-am înţeles pe această temă, am considerat că există un ‘t 0’ în care nu se mai întâmplă chestiunea asta.

Backgroundul celor două partide politice are în spate o istorie a acestei confruntări, acestei lupte între PNL şi PSD.

Şi atunci chestiile astea vin într-un anumit ritm pe care ne străduim să-l estompăm cât de mult se poate.

Ca atare fac apel la toată lumea şi consider că este onest din partea noastră să oprim această… Lumea nu face altceva decât să râdă de noi”, a afirmat Ciucă.

S-au certat pe tema racolărilor de primari

Ciucă a menţionat că tema racolărilor de primari „a fost discutată franc în coaliţie”.

„Este o chestiune discutată foarte franc în coaliţie. Este un moment în care trebuie să ne oprim cu această practică. Dacă îmi daţi voie, este absolut o calicie fără rost.

În momentul de faţă, şi Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal au o bază a primarilor, iar primarii merită această recunoaştere a activităţii pe care o fac în teritoriu, pentru că ei sunt cei care realizează acea legătură directă cu cetăţeanul, ei sunt cei care pe baza programelor de finanţare pun în practică proiectele”, a mai zis Ciucă.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare