Sign in / Join

Șarapova nu scapă: va fi audiată în cazul de dopaj cu meldonium!

482
0
Share:

Rusoaica Maria Șarapova va fi audiată în cazul de dopaj cu meldonium și în ciuda deciziei Agenției Mondiale Antidoping (WADA) de a emite noi reguli în privința sportivilor depistați pozitiv la această substanță înaintea datei de 1 martie.

sarapova

Decizia de a o audia pe Șarapova aparține Federației Internaționale de Tenis. Câștigătoare a cinci titluri de Mare Șlem, Șarapova a fost depistată pozitiv la meldonium (substanță interzisă începând cu 1 ianuarie 2016) la începutul acestui an, cu ocazia Openului Australiei. Într-un comunicat de presă, WADA a dat de înțeles că sportivii depistați pozitiv la meldonium înainte de 1 martie ar putea scăpa nepedepsiți dacă în organismul lor a fost găsită o cantitate mai mică de 1 microgram. Agenția Mondială Antidoping a fost extrem de criticată fiindcă n-a putut stabili care este timpul necesar corpului uman pentru a elimina orice urmă din această substanță.

„Ca urmare a ultimei notificări din partea WADA, referitoare la procesul privind cazurile care implică meldonium, ITF poate confirma că în cazul «Programului antidoping din tenis» în care este implicată Maria Șarapova va fi organizată o audiere. ITF nu intenționează să mai facă nicio declarație suplimentară până la finalizarea acestui proces, din cauza confidențialității Programului antidoping din tenis”, se arată în comunicatul Federației Internaționale de Tenis.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER