Sign in / Join

Să vină Serena! „Uraganul” Halep a lovit și în optimile de finală la US Open

447
0
Share:

Simona Halep, ocupanta locului 5 în clasamentul WTA, a câştigat, luni, scor 6-2, 6-4, meciul disputat cu Carla Saurez Navarro, din Spania, în „optimi” la  US Open, turneu dotat cu premii totale în valoare de 22.102.700 de dolari.

halep

„Meciul nu a fost uşor pentru mine. Am fost însă agresivă, am luat mingea devreme. Am reuşit să o împing pe adversară în spate, iar acest lucru a fost decisiv”, a spus Simona la final.

Prezentă pentru a doua oară la rând în sferturile de finală de la US Open, Halep nu a uitat de partida cu Timea Babos, din turul anterior, una pe muchie de cuţit. Simona e fericită că şi-a îmbunătăţit considerabil jocul faţă de confruntarea cu jucătoarea din Ungaira şi a dezvăluit că era pregătită pentru un alt meci maraton.

„Mereu e ceva ce poţi face mai bine. M-a nemulţumit puţin că mi-a făcut break în setul doi, la 5-3. Dar per total sunt mulţumită, după partida mai grea din turul anterior, am reuşit să joc foarte bine. Acum am motive să zâmbesc, pe durata partidei am fost foarte concentrată. Nu m-am gândit niciodată la scor, ci doar la faptul că sunt dispusă să fac totul pentru victorie”, a mai spus Simona.

  • Partida dintre cele două sportive a durat o oră şi 38 de minute. Halep a început foarte bine primul set şi a condus cu 3-0, după două break-uri. La scorul de 4-1, sportiva din Constanţa şi-a pierdut serviciul, dar a revenit imediat şi a făcut rebreak. În final, Simona s-a impus, scor 6-2. Actul secund a început la fel de bine pentru Halep, care a reuşit să câştige contra serviciului în game-ul trei, la scorul de 1-1, dar a fost egalată imediat de Suarez Navarro. Halep a ajuns rapid la 5-3, însă, după o pauză de vestiar a sportivei din Spania, a pierdut avantajul. A reuşit un break la scorul de 5-5 şi a luat din nou avantaj, urmând la serviciu. În final, jucătoarea de 24 de ani a câştigat şi setul doi, scor 7-5.

În sferturi, Simona va da cel mai probabil peste Serena Williams. În cele opt întâlniri anterioare, constănţeanca a reuşit să se impună o singură dată.

Pentru calificarea în sferturile de finală, Halep va încasa un cec în valoare de 450.000 de dolari şi 430 de puncte WTA.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER