S-a declanșat fiesta la Munchen! Ianis Hagi a luat portavocea și a cântat alături de suporterii României

România a făcut spectacol la primul meci disputat la EURO 2024. Elevii lui Edi Iordănescu au învins cu scorul de 3-0 naționala Ucrainei.

Ianis Hagi, șef de galerie

După 90 de minute jucate la intensitate maximă, jucătorii României s-au bucurat alături de cei peste 30.000 de suporteri prezenți la Munchen. Elevii lui Edi Iordănescu au mers în zona în care se aflau banii primei reprezentative și au cântat împreună cu aceștia.

Ianis Hagi a luat portavocea și a dat tonul, iar colegii săi au fluturat mai multe steaguri cu România și au scandat în același timp cu fanii: „România, ale, România, ale, România, ale, hop, hop, hop”, s-a auzit pe Allianz Arena.

Pentru România urmează meciul cu Belgia, pe 22 iunie, de la ora 22:00, iar mai apoi cu Slovacia, 26 iunie, de la ora 19:00.

Jucatorii Romaniei / Foto: Profimedia

România a înscris 3 goluri la un EURO doar pentru a doua oară în istorie

În minutul 57 al partidei, tabela arăta scorul de 3-0 pentru România, unul greu de anticipat la începutul meciului. Elevii lui Edi Iordănescu nu au ținut cont de numele adversarilor și au făcut un meci mare, iar performanța tricolorilor a intrat direct în istorie.

Concret, România a înscris trei goluri într-un meci de la EURO doar pentru a doua oară în istorie. Precedentul duel în care s-a întâmplat acest lucru a fost la Campionatul European din 2000, atunci când naționala trecea cu scorul de 3-2 de Anglia.

La EURO 2000, România a încheiat pe locul al doilea, cu 4 puncte obținute. Lider a fost Portugalia, iar locurile 3 și 4 au fost ocupate de Anglia, respectiv Germania.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare