S-a decis unde se joacă derby-ul Rapid – FCSB! Ce a anunțat Primăria Municipiului București

Derby-ul Rapid – FCSB, care se anunță unul extrem de încins luând în calcul lupta la titlu din acest sezon, se va disputa în ultima etapă a play-off-ului SuperLigii. Recent, a fost făcut anunțul cu privire la locul unde ar urma să se joace acest duel tare, Primăria Municipiului București fiind cea care a dat vestea suporterilor.

Inițial, conducerea din Giulești a afirmat că face tot posibilul pentru ca acel meci să aibă loc pe Arena Națională, însă planurile celor din clubul Rapid au fost date peste cap.

Derby-ul Rapid – FCSB, OUT de pe Arena Națională!

În ultima etapă a sezonului regulat, cele două formații s-au întâlnit pe cel mai mare stadion al țării. Rapid s-a impus foarte clar, oferind o lecție de fotbal celor de la FCSB. Scorul a fost 4-0, iar MVP-ul partidei a fost Albion Rrahmani, fotbalist dorit de nume mari ale Europei.

43.283 de persoane au asistat la derby-ul de pe Arena Națională. Ulterior stabilirii programului din play-off, observând faptul că marea rivală îi va „vizita” din nou în ultima etapă, rapidiștii au sperat că pot menține rețeta de succes de la partida precedentă, care le-a adus o victorie categorică pe teren și un câștig financiar substanțial.

  • Ultima etapă a play-off-ului este programată pentru perioada 18-19 mai.

Primăria Municipiului București a făcut marele anunț, cu privire la arena pe care urmează să se joace derby-ul dintre Rapid și FCSB. Se pare că meciul va avea loc în Giulești, întrucât Arena Națională, mai precis inelul asfaltic din preajma stadionului, va fi dat spre închiriere în acel weekend, în vederea susținerii unei etape a Campionatului Național de Drift.

„Campionatul Național de Drift Etapa I, pe inelul asfaltic al Arenei Naționale, va avea loc în perioada 14-20 mai 2024”, au comunicat cei din cadrul Primăriei, potrivit fanatik.ro

  • Stadionul celor de la Rapid are o capacitate destul de mică, sub 14.000 de locuri, astfel că Arena Națională le-ar fi putut oferi giuleștenilor șansa de a-i întâmpina pe marii rivali într-un cor ostil de 50.000 de fluierături.

Calificarea României la EURO 2024 a schimbat totul

Play-off-ul ar fi trebuit să se încheie în weekendul 25-26 mai, adică la o săptămână distanță de termenul actual. Calificarea „tricolorilor” la turneul final din Germania a cauzat probleme în ceea ce privește țintarul.

Dorința lui Edi Iordănescu de a trece de faza grupelor la EURO 2024 stă la baza solicitării acestuia către Federația Română de Fotbal. Selecționerul a dorit să fie făcuți pașii necesari pentru ca actualul sezon al SuperLigii să se încheie mai devreme, pentru a putea petrece mai mult timp alături de colegii săi, înainte de turneul final.

Cei din cadrul FRF au fost de acord, în aceeași poziție situându-se și deținătorii drepturilor de televiziune, astfel că doleanța lui Iordănescu s-a împlinit.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare