Ronald Koeman a gâsit veriga slabă a tricolorilor și a profitat de ea! Care a fost minusul României din meciul împotriva Olandei

Olanda a învins-o pe România cu scorul de 3-0 și s-a calificat în sferturile de finală. Ronald Koeman (61 de ani), selecționerul batavilor, a dezvăluit care a fost punctul slab al tricolorilor, de care a și profitat, în partida disputată pe Allianz Arena.

Ronald Koeman, „Au avut probleme acolo și cu Belgia”

Victoria cu 3-0 împotriva României au adus-o pe Olanda în sferturile EURO 2024.Golurile Olandei au fost marcate de Cody Gakpo, minutul 20, și Donyell Malen, care a reușit ”dubla” în minutul 83, respectiv 90+3.

La finalul partidei din optimile de finală, Ronald Koeman a scos în evidență minusurile României pe flancul stâng al naționalei, format din Vasile Mogoș și Ianis Hagi.

Uneori este dificil să explici de ce joci prost o dată, apoi poți atinge un nivel bun. Astăzi, începutul de joc a fost dificil, au fost agresivi, au atacat, dar într-un final ne-am găsit precizia cu mingea.

Au avut mari probleme pe partea lor stângă, unde am jucat un fotbal bun. Un aspect esențial a fost că a durat foarte mult până am înscris golul 2. Precizia noastră a fost foarte bună. La mijloc, posesia lui Reijnders, Schouten, Xavi a fost foarte bună, le-am creat mari probleme cu atacurile noastre.

I-am analizat bine, Belgia a avut multe ocazii contra României și noi am avut la fel de multe, mai ales pe partea stângă. Au avut probleme acolo și cu Belgia. Au avut probleme și cu poziționarea lui Xavi Simons, nu este simplu pentru singurul lor jucător de tip număr 6.

Sunt buni, dar cred că ne-am creat multe ocazii. Așa a fost și cu Polonia. Dar cred că încă e loc mult de îmbunătățire. Ne-am creat multe ocazii, dar trebuia să înscriem mai repede golul 2.” a spus selecționerul „Portocalei Mecanice’, la conferința de presă.

Koeman spune că ne-a creat mari probleme

Selecționerul batavilor a avut cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi, dar i-a avertizat că trebuie să păstreze ritmul pentru a ajunge în finala lui EURO 2024.

”Uneori este dificil de explicat de ce joci prost sau de ce ajungi la un nivel înalt. Azi am avut parte de un start dificil, dar în cele din urmă, ne-am reglat jocul și le-am cauzat probleme. Poate un punct critic a fost faptul că ne-a luat prea mult să marcăm al doilea gol. Le-am cauzat românilor mari probleme cu atacul nostru.

Toată prestația noastră din această seară a fost exemplară. Asta trebuie să facem pentru a avea o șansă să continuăm la acest turneu final. Dacă vom scădea nivelul, nu vom ajunge în finală”, a spus Ronald Koeman la finalul meciului.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare