Românul care a refuzat Real Madrid din inconștiență. Oferta venită din Olanda i s-a părut mai interesantă tânărului de-atunci

Gică Popescu (56 de ani) este unul dintre legendele fotbalului românesc. CV-ul acestuia este unul foarte impresionant. Trecut pe la echipe precum PSV, Tottenham, Galatasaray sau marea rivală a madrilenilor, Barcelona, fostul fotbalist a avut parte de evolușii impresionante oriunde a mers. Cu toate acestea, internaționalul român a refuzat cea mai titrată echipă din Europa.

Gică Popescu, „Nu ştiam cine era Real Madrid, şi am refuzat-o”

Real Madrid a fost hotărâtă să îl transfere pe fostul fundaş al României, în 1990, dar Gică Popescu a refuzat clubul spaniol. ”Baciul” a dezvăluit că nu știa destul de multe lucruri despre madrileni şi a decis să refuze semnarea contractului. 

„În 1990, am avut contractul lui Real Madrid două zile pe noptieră. Emil Săndoi, care era cu mine în cameră, mă întreba: ‘Unde vrei să te duci, pe lună? E Real Madrid!’

Numai că din cauza lipsei de informaţii din perioada comunistă, nu ştiam cine era Real Madrid, şi am refuzat-o! Eram la Campionatul Mondial din Italia. Real Madrid voia un fundaş central, iar eu am jucat senzaţional cu Rusia (n.r. – România a câştigat cu 2-0), cred că a fost cel mai bun meci pe care l-am făcut vreodată.

Îmi aduc aminte că seara la hotel nu aveam loc la recepţie. Vorbeau la telefon, sunau impresarii, intrau şi plecau impresarii, familiile, era ca la talcioc. Am fost sunat de Mircea Petrescu şi mi-a zis: ‘Mâine vreau să te văd, am o echipă pentru tine’. A venit şi a zis că e Real Madrid. OK… Orice om sănătos la cap întreba unde e contractul, nici nu se uita la cifre, semna. Am zis: ‘nu, mă mai gândesc’. 

Ne-am văzut cu vicepreşedintele de la Real Madrid, a venit în cantonament. Am mers la un bar, eu i-am zis că mă mai gândesc. Mircea Petrescu mi-a răspuns: ‘E Real Madrid, nu există club mai mare’. Nu ştiam dimensiunea clubului, fusese revoluţia, nu aveam informaţii. Nu ştiam ce e Real Madrid şi am spus că nu vreau să semnez, vreau să rămân la Craiova. M-au întrebat: ‘Eşti nebun la cap?'” a povestit Gică Popescu la podcastul lui Andy Moisescu.

Familia lui Gică Popescu, acuzată că ar fi luat banii pe tricourile vândute la meciul „Generației de Aur”

Meciul de retragere al Generației de Aur a stârnit și controverse în fotbalul românesc, iar Gică Popescu a fost acuzat că s-ar alege cu bani de pe urma acestui eveniment.

Despre scandalul care îl vizează pe Gică Popescu a vorbit Dumitru Dragomir, iar fostul șef al Ligii Profesioniste de Fotbal a avut o opinie clară. „Oracolul din Bălcești” consideră că nu ar fi niciun fel de problemă dacă fostul internațional ar fi făcut o afacere cu tricourile vândute, ba mai mult, ar fi o recompensă pentru perioada în care s-a ocupat de meciul de retragere disputat pe Arena Națională.

„Aș vrea să spun o chestie care deranjează foarte multă lume. Au apărut mai multe mesaje că tricourile au fost vândute de familia lui Gică Popescu și așa mai departe. Că au ajuns la familia lui.

Păi ce ați vrea, măi, fraților? Dacă a făcut afacere din asta este unul dintre cei mai deștepți dintre noi toți, la un loc. Bravo! A muncit un an de zile ca să piardă și din banii lui?” a declarat fostul șef LPF, potrivit FANATIK.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare