Sign in / Join

România – Spania, sub pază antitero!

671
0
Share:

Structuri specializate antiteroriste se vor afla în dispozitivul de ordine publică la meciul România – Spania, programat duminică, la Cluj.

a

Măsurile speciale vizează acţiuni de control pirotehnic cu câini al maşinilor, control corporal exigent, fiind interzis accesul cu umbrele şi sticle, iar recomandarea este ca suporterii să vină fără bagaje. Comandantul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca, Florinel Budişan, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că, înaintea partidei, controlul corporal se va desfăşura cu o exigenţă sporită pentru a evita introducerea în interiorul stadionului a obiectelor interzise şi a mijloacelor pirotehnice: „Având în vedere situaţia care s-a întîmplat în Europa, respectiv la Bruxelles, vom lua măsuri specifice, vom avea structuri specializate antiteroriste care se vor afla în dispozitivul de ordine publică la această partidă. Am luat în considerare şi aceste aspecte legate de situaţia operativă, suntem pregătiţi pentru intervenţie în orice fel de situaţie”.

Trafic rutier restricționat

Comandantul Poliţiei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat şi el că traficul rutier va fi restricţionat înaintea meciului în zona Cluj Arena, urmând să aibă loc un control pirotehnic al maşinilor care intră în parcarea stadionului cu ajutorul poliţiştilor de la Centrul Chinologic de la Sibiu, care vor aduce şase câini specializaţi pentru astfel de lucruri.
De asemenea, accesul pe stadion va fi interzis cu umbrele sau sticle. În total, dispozitivul de ordine public pe perioada meciului va fi compus din circa 200 de poliţişti, 300 de jandarmi şi peste 260 de stewarzi.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER