România – Rusia, scor 11-10, în ultimul meci din grupa B a Campionatului European de polo

234
0
Share:

Naţionala de polo a României a învins sâmbătă, la Budapesta, reprezentativa Rusiei, cu scorul de 11-10, în ultimul meci din grupa B a Campionatului European, potrivit News.ro.

Scorul pe reprize a fost 3-3, 3-2, 2-0, 3-5.

Pentru România au marcat Gheorghe 4 goluri, Radu 2, Prioteasa 2, Georgescu 1, Fulea 1, Giban 1.

Tot sâmbătă va avea loc meciul dintre liderul grupei, Serbia (6 puncte), şi Olanda (3), rezultatul urmând a stabili ierarhia finală a grupei.

În primele două meciuri din grupa B, România a cedat cu Olanda, scor 8-9, şi cu Serbia, scor 7-15, astfel că are 3 puncte, locul 3 în prezent, după Serbia (6) şi Rusia (3). Olanda are 3 puncte înaintea partidei cu Serbia.

Câştigătoarele grupelor vor accede direct în sferturile de finală, iar echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucişat pentru calificarea în aceeaşi fază.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, amenințat cu moartea și huiduit la Tribunalul Olt

”Barajul” pentru sferturi programează meciuri în 20 ianuarie, sferturile de finală se vor disputa în 22 ianuarie, semifinalele în 24 ianuarie, iar finalele pentru medalii în 26 ianuarie.

Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO.

Din Europa sunt deja calificate la Jocurile Olimpice Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial).

Serbia este şi campioana europenă şi olimpică en-titre.

România s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European din 2018.

Sursa: Stiripesurse.ro

Share:

Leave a reply