Sign in / Join

România, în sferturile turneului preolimpic de polo

534
0
Share:

Naționala masculină de polo a României s-a calificat în sferturile de finală ale turneului preolimpic de la Trieste (Italia), după ce a terminat la egalitate cu Rusia (scor 8-8) în ultimul lor meci din Grupa A.

Romania_water_polo_team

Poloiștii români trebuiau să nu piardă meciul cu Rusia pentru a continua să spere la Jocurile Olimpice de la Rio și au reușit să obțină un egal dramatic. Însă, speranțele României de calificare la Olimpiada din august sunt destul de mici, având în vedere că va juca meciul decisiv, vineri, împotriva câștigătoarei Grupei B. Echipa antrenată de sârbul Dejan Stanojevic a început rău partida cu Rusia și a fost condusă cu 3-0. Goanță a redus din diferență în finalul primului sfert, imediat s-a făcut 2-3. Rusia a făcut apoi 4-2, dar două reușite ale lui Negrean au făcut ca la jumătatea meciului scorul să fie egal, 4-4. În sfertul al treilea, tricolorii au condus pentru prima oară, cu 5-4, dar cele două echipe au mers cap la cap, scorul fiind 7-7 înaintea ultimului sfert. Rusia a marcat pentru 8-7, însă Teohari a înscris golul egalării, 8-8, cu două minute înainte de expirarea timpului regulamentar, iar apoi nimeni nu a mai reușit să înscrie într-un final dramatic. Pentru România au marcat Dimitri Goanță (3 goluri), Tiberiu Negrean (2), Cosmin Radu (1), Mihnea Gheorghe (1) și Daniel Teohari (1).

Clasamentul final al Grupei A arată astfel: 1. Ungaria (9 puncte), 2. Canada (8 p.), 3. Franța (6 p.), 4. România (4 p.), 5. Rusia (2 p.), 6. Slovacia (0 p.). Primele patru echipe din cele două grupe se califică în sferturile de finală, care se vor disputa încrucișat. Formațiile învingătoare în sferturi se califică la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER