Sign in / Join

România de 4! Chiricheș, pariul lui Iordănescu, umilit de Ucraina!

Share:

Încă un meci lamentabil făcut de echipa națională. Aflată în cantonament în Italia, România a pierdut, scor 3-4, întâlnirea cu Ucraina, disputată duminică seară pe „Olimpico”, din Torino.

romania frf.ro

 

„Tricolorii” au început jocul bine, dar au încasat trei goluri în primul sfert de oră din repriză secundă. Pe final, România a mai reparat din erorile care și-au lăsat amprenta asupra acestui meci și a pierdut la limită.

  • Gabriel Torje (min.23), Denis Alibec (min.75) și Nicolae Stanciu (min.85) au înscris pentru România, iar Roman Zozulia (min.44), Aleksandr Zincenko (min.49), Evgheni Konoplianka (min.55) și Andrei Iarmolenko (min.59) au punctat pentru Ucraina.

Cu numai doi jucători păstrați în formula de start față de meciul cu RD Congo (Chiricheș și Pintilii), România a început bine meciul cu Ucraina și a avut inițiativa, a făcut presing și s-a apărat bine. Cu toate acestea, prima ocazie a aparținut ucrainenilor, în minutul 11, când Konoplianka a tras peste poartă, după o eroare a lui Grigore. România și-a creat prima situație notabilă în minutul 16, la șutul lui Torje. Tot el a deschis scorul, în minutul 23, cu un șut tare la colțul scurt, expediat din afara careului, după o minge întoarsă de Keșeru. Ucraina a acționat mai ales pe partea sa stângă, iar Tătărușanu a fost nevoit să respingă de la colțul scurt (min.33) la un șut al lui Șevciuk. Pe fondul unei erori a lui Filip, Șevciuk a trimis o pasă în spatele apărării noastre, iar Roman Zozulia (min.44) a restabilit egalitatea.

Partea a doua a început catastrofal pentru „tricolori”, care au încasat un nou gol (min.49), marcat de Aleksandr Zincenko, scăpat singur cu Tătărușanu, după o mare eroare a lui Chiricheș. Pariul selecționerului s-a făcut de râs pe întreaga durată a meciului, arătând unei țări întregi de ce este doar spectator la SSC Napoli și doar rar prinde un loc pe banca de rezerve.

După ce Tătărușanu (min.53) a respins un șut la vinclu al lui Șevciuk, portarul echipei noastre a scos din nou balonul din plasă, la un șut din 15 metri al lui Konoplianka (min.55). Dezastrul a fost completat de o greșeală a noului intrat Maxim, concretizată pe tabela de marcaj de Andrei Iarmolenko (min.59). Denis Alibec (min.75) și Nicușor Stanciu (min.85) au redus din diferență.

  • România, care va juca la Euro contra Franței (10 iunie), Elveției (15 iunie) și Albaniei (19 iunie), va mai disputa un meci de pregătire pe 3 iunie, la București, cu Georgia. Ucraina este și ea calificată la EURO 2016, unde le va avea ca adversare pe Germania, Irlanda de Nord și Polonia.

 

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER