Sign in / Join

România – Albania: măcar statistica e de partea noastră!

Share:

Naționala de fotbal a României nu a mai pierdut de 68 de ani (din 1948) un meci disputat împotriva Albaniei. Cele două echipe se vor întâlni în ultima etapă a fazei grupelor de la Euro 2016.

romania nationala

Dintre cele 16 partide jucate între România și Albania, tricolorii au câștigat 11, au terminat trei meciuri la egalitate și au pierdut de două ori. Golaverajul le este net favorabil, 41-9.

Prima confruntare dintre cele două echipe, în 1946, s-a încheiat cu victoria albanezilor, scor 1-0. În 1948, la București, ei au câștigat și returul din Cupa Balcanică.

  • Ultimul meci cu Albania, un simplu amical, a avut loc pe 31 mai 2014, când tricolorii s-au impus cu 1-0 la Yverdon (în Elveția), prin golul marcat de Răzvan Raț (min. 82). Totuși, ultimele două jocuri oficiale dintre cele două formații s-au încheiat nedecis, cu același scor, 1-1, în preliminariile Euro 2012.

Față de ultimul meci direct, în loturile actuale ale celor două echipe se regăsesc Tătărușanu, Dragoș Grigore, Chiricheș, Raț, Pintilii, Chipciu, respectiv Berisha, Lila, Lorik Cana, Agolli, Abrashi, Ergys Kace, Lenjani, Gashi, Cikalleshi.

La Euro 2016, România și Albania se vor înfrunta duminică 19 iunie, pe „Stade de Lyon” (ora 22.00).

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER