Robotul se întoarce!

697
0
Share:
federer

Federer a jucat impecabil cu Murray (Credit foto: standard.co.uk)

Incredibil acest Federer. A fost o vreme când îi uram precizia de ceasornic elvețian, îl consideram chiar un umanoid, făcut din circuite integrate, care nu greșește niciodată.

O dată cu trecerea anilor, Robotul a început să dea rateuri, a pierdut și în primele tururi, nu mai era el, dar atunci, în momentele grele, i-am văzut cu adevărat clasa, geniul, acuratețea loviturilor. Pentru că Roger Federer e genial, iar geniul acesta s-a trezit din nou aseară, în meciul cu britanicul Murray, susținut frenetic de fanii prezenți pe Arena Centrală de la Wimbledon. Frenetic până la un moment dat, când toată lumea a tăcut, pentru că meciul se îndrepta spre un final în trei seturi, toate luate de elvețian! Lumea a tăcut, iar Federer a continuat să joace și a terminat meciul, 7-5, 7-5, 6-4, mai repede decât a crezut chiar el!

Federer a jucat perfect și a servit aproape perfect în fața unui Murray descumpănit de mingile care vin din terenul advers atât de repede, atât de puternic și atât de aproape de linie. Știu, perfecțiunea nu există, poate doar la Nadia, nu? Dar Robotul a ajuns de multe ori aproape de perfecțiune.

56 de lovituri câștigătoare, față de 35, 20-12 la ași, nu și-a pierdut niciodată serviciul, Murray având o singură minge de break în tot meciul, pierdută, sunt elemente care arată superioritatea evidentă a lui Federer în această seară.

Urmează duminică finala cu Djokovic, o reeditare a celei de anul trecut, câștigată în 5 seturi de sârb. “Știu cum să-l bat pe Djokovic, dar e un meci special. Chiar vreau să îl câștig pe ăsta!”, a declarat Federer la final, ceea ce ne face să credem, cu atât mai mult, că va fi o înfruntare electrizantă. Pe care nu trebuie să o ratați!

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER