Sign in / Join

Real-Bayern, finala pregătită de UEFA pentru Liga Campionilor!

600
0
Share:

În urma tragerii la sorți efectuată vineri după-amiază, ne aflăm la doar două meciuri distanță de cea mai dorită finală din Liga Campionilor.

real - bayern

UEFA propune două dueluri tari accesibile pentru faza semifinalelor, Manchester City (Anglia) – Real Madrid (Spania) și Atletico Madrid (Spania) – Bayern Munchen (Germania). Dacă favoritele vor merge mai departe, avem cea mai tare finală, între Real și Bayern, echipe care, alături de FC Barcelona, domită fotbalul continental de mai bine de 10 ani.

Meciurile din semifinale se vor disputa pe 26/ 27 aprilie (turul), respectiv 3/ 4 mai (returul). Finala Ligii Campionilor ediția 2015-2016 este programată pentru 28 mai, pe stadionul „San Siro”, din Milano.

  • Confruntarea dintre Atletico Madrid și Bayern Munchen este o reeditare a finalei CCE din 1974, câștigată de bavarezi cu 4-0, la rejucare, după ce primul duel se încheiase la egalitate, 1-1. Ambele meciuri ale finalei s-au disputat atunci pe stadionul „Heysel”, din Bruxelles, pe 15, respectiv 17 mai.

Semifinala dintre Manchester City și Real Madrid îi va oferi actualului antrenor al englezilor, chilianul Manuel Pellegrini, ocazia să-și ia revanșa în fața echipei spaniole, care l-a concediat în mai 2010, după mai puțin de un sezon petrecut pe Santiago Bernabeu. Atunci, Pellegrini a fost înlocuit cu portughezul Jose Mourinho. Cele două formații s-au mai înfruntat o singură dată până acum, în faza grupelor ediției 2012/2013 a Ligii Campionilor. Real Madrid s-a impus cu 3-2 pe teren propriu, înainte de a termina nedecis returul disputat la Manchester (scor 1-1). Madrilenii sunt neînvinși, de altfel, în ultimele lor opt meciuri disputate împotriva unor echipe din Anglia, reușind să câștige ultimele trei partide.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER