Răzvan Raț, reacție imediată la declarația lui Nicolae Stanciu înaintea meciului de debut la EURO 2024! „Trebuie să îți vezi și tu nivelul”

Fostul căpitan al echipei naționale, Răzvan Raț (43 de ani), a auzit declarația lui Nicolae Stanciu înaintea meciului cu Ucraina și a oferit un răspuns rapid.

România și Ucraina se vor întâlni, luni, pe stadionul Allianz Arena din Munchen, de la ora 16:00.

Răzvan Raț, „Nici Stanciu nu crede că îi batem pe toți”

Actualul căpitan al „Tricolorilor” a declarat că România poate obține victorii pe linie în Grupa E. Cu toate acestea, Raț a spus că atitudinea e bună, dar că este convins că nici Stanciu nu este 100% sigur pe ceea ce zice.

Fostul căpitan al României a mai spus că lotul naționalei nu este unul experimentat, însă atitudinea optimistă este una bună.

„Este foarte greu de spus cum va arăta naționala României, cât de pregătită va fi pentru acest debut la EURO. În afară de Stanciu, nimeni nu a mai participat la un turneu final. Cu siguranță că orice jucător simte presiunea, fotbaliștii nu au mai fost niciodată acolo.

Jucătorii văd ce se scrie în presă, ce transmit fanii, ce le transmit și familiile și așa mai departe. Au prins și aripi, pentru că ne-am calificat la EURO fără eșec, de pe locul 1 în preliminarii. E bine să fii optimist, să ai un moral bun.

(n.r. – Despre faptul că Stanciu a precizat că România poate obține victorii pe linie în grupă) Acum, cred că nici Stanciu nu crede că îi batem pe toți, dar atitudinea e bună. Nici nu trebuie să treci în partea cealaltă. Trebuie să înțelegi unde ești tu, unde sunt adversarii” a declarat Răzvan Raț, pentru sport.ro.

După analiza lotului celor din Ucraina, Raț este de părere că meciul se va termina la egalitate.

„Ucraina are jucători buni, foarte buni. Nu trebuie să îți fie frică de ei, dar trebuie să îți vezi și tu nivelul. Împreună cu Edi Iordănescu, care este dirijorul, trebuie să fie stabilită strategia. Eu aș semna pentru un egal cu Ucraina!

Este un meci vital, este important egalul. Dacă pierdem și avem după meci cu Belgia… dacă era invers, era altceva.” a mai declarat Raț.

Adrian Mutu, optimist înaintea meciului cu Ucraina!

Adrian Mutu (45 de ani) crede că România are un lot valoros, iar calitatea principală a selecționatei lui Edi Iordănescu este unitatea grupului.

Tehnicianul este de părere că selecționerul Edi Iordănescu a făcut cele mai bune alegeri în convocări pentru a forma un grup unit și puternic.

„În primul rând, forța grupului și inspirația lui Edi Iordănescu. Avem jucători valoroși, dar împreună au dovedit că, după un început mai dificil, s-au mobilizat bine. Edi Iordănescu a reușit să scoată în evidență spiritul de echipă.

Sincer, avem șanse mari. Pe hârtie, superioară ne este clar Belgia. La nivel de nume, Ucraina poate are un lot mai marcant decât al nostru, dar asta nu le dă dreptul să ne fie superiori. Eu nu cred că ne sunt superiori! Nici Ucraina, nici Slovacia. Locul 2 ar trebui să fie al nostru!

(N.r. Despre lotul naţionalei) Este echilibrat, un echilibru pe care trebuie să-l menții în alcătuirea unui lot pentru Euro. Trebuie să te gândești strategic la meciurile care sunt. Edi știe foarte bine cum a făcut acest lot. Dacă vrei să mă întrebi de neconvocările unuia sau altuia, în special a lui Mitriță, care a fost pe buzele tuturor, un subiect deschis în spațiul public, cred că Edi Iordănescu știe foarte bine ce face.” a declarat „Briliantul”.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare