Rapid, din nou în „A”, dar decizia finală aparține FIFA!

1222
0
Share:

Rapid București, una dintre echipele de tradiție ale fotbalului românesc, dar care în ultimii ani s-a confruntat cu mari probleme financiare, și-a asigurat promovarea matematică în Liga 1.

rapid

Duminică, giuleștenii au trecut, pe teren propriu, cu 3-1 (1-0) de Academia Cliniceni, într-o partidă din cadrul etapei a 9-a, penultima, a play-off-ului ligii secunde.

Vlad Morar a deschis scorul pentru giuleșteni, în finalul primei reprize, cu un șut din interiorul careului (min. 44). Academica Clinceni a restabilit egalitatea în repriza secundă, prin Liviu Ganea (minutul 72), însă bucuria oaspeților a durat mai puțin de un minut, același Morar reușind dubla pentru echipa pregătită de Dan Alexa. Scorul final al întâlnirii a fost stabilit de cehul Ondrej Kusnir, care a marcat cel de-al treilea gol al giuleștenilor, în minutul 84.

În urma acestui succes, Rapid s-a distanțat la cinci puncte de ocupanta locului secund în clasament, Dunărea Călărași, învinsă sâmbătă pe teren propriu de Farul Constanța (2-3).

  • Deși pe plan sportiv și-a asigurat promovarea, echipa Rapid are în continuare emoții în legătură cu revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc din cauza faptului că FIFA i-a cerut depunctarea, ca urmare a unei datorii către jucătorul Rhema Obed.

Mai mult, vineri, 27 mai, Tribunalului București poate decide intrarea în faliment a clubului giuleștean. Rapidul nu a respectat planul de redresare stabilit de judecătorul sindic, astfel că mai mulți creditori au ajuns să îi ceară falimentul.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER