Sign in / Join

Rădoi și pălăria victimei

1197
0
Share:
radoi

Rădoi, bătut rău de Rednic la tactică și la inspirație (Credit foto: www.sport.ro)

“Steaua e o pălărie prea mare pentru Rădoi” se aude din ce în ce mai des în lumea fotbalului. Iar vocile sunt și mai puternice după acest 1-3 cu Dinamo în “Ștefan cel Mare”. Adevărul e că jocul din ultima vreme al steliștilor fecesebiști e unul inconsistent, ineficient și inestetic. O minge care îl aleargă să îl muște pe Popa, niște pase moi pe vârful-turn-de-paie Tade, din când în când câte un șut al lui Stanciu… Nu mai există trasee pe care să circule balonul, nu sunt idei, nici noi, nici vechi, și, ce-i drept, nu mai există în echipă nici un fotbalist ca Sânmărtean care să picteze terenul cu stilul lui renascentist.

Steaua e ca un romancier care a scris o carte ce a luat Nobelul, dar care nu mai are inspirația să se apuce de alta. Și timpul trece…

Timpul trece pentru Steaua și nici nu prea se văd perspective pentru un joc mai bun, nici dinspre Rădoi, dar nici dinspre fotbaliști. Iar faptul că Rednic a făcut să joace o echipă cârpită și adunată în mare parte astă-vară le dă până la urmă apă la moară contestatarilor, pentru că, pe hârtie, oamenii din lotul Stelei parcă au o rezonanță mai bună decât cei încorporați de Dinamo.

E clar, băieții lui Rădoi și chiar Rădoi însuși sunt afectați de numeroasele probleme din ultimul timp ale clubului. Cu casa la spinare, antrenându-se pe unde se poate și jucând în deplasare meciurile de acasă, plus sigla și palmaresul, plus lipsa fanilor, steliștii sunt ca niște orfani în căutare de dragoste părintească.

Circul profitabil până nu demult al lui Becali e aproape de faliment și numai un ignorant ca el nu își dă seama că finalul e aproape. Rădoi e doar una dintre multele victime.

 

Florin Caramavrov

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER