Sign in / Join

Rădoi sare în ajutorul lui Neșu

615
0
Share:

Căpitan al generației „Steaua 2006”, Mirel Rădoi a fost pe teren la „Meciul legendelor”, confruntarea care a adus față în față, luni seară, în Sala Polivalentă, echipa semifinalistă a Cupei UEFA (2006) și campioana Europei din 1986.

radoi

Cum era și firesc, s-au impus tinerii Rădoi, Dică și Lovin (scor 14-12), însă și prestația „veteranilor” Tudorel Stoica, Iovan, Lăcătuș sau Belodedici a ridicat în picioare publicul.

La finalul meciului, Mirel Rădoi a declarat că, împreună cu foștii săi colegi și prieteni, încearcă să strângă fonduri pentru Mihai Neșu, fostul fundaș stânga al Stelei rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după accidentarea la coloană suferită în mai 2011. Din spusele lui Rădoi, tratamentul pe trei luni al fostului său coechipier costă aproximativ 45.000 de euro. „Sunt mândru că am fost invitat la acest meci caritabil pentru Mihăiță Neșu și că sunt alături de acești fotbaliști care au realizat în 1986 ceva ce nimeni nu cred că va mai realiza în istoria fotbalului românesc. Noi și prietenii noștri încercăm să strângem aceste fonduri de care Mihai are nevoie pentru a merge în Statele Unite și a face tratament. Știm de problemele financiare pe care le are, dar el nici acum nu a dorit să îl ajutăm. Numai tratamentul pe 3 luni în Statele Unite costă 45.000 de euro, vă dați seama… Am avut emoții foarte mari, cred că mai mari decât Neșu. Când am stat lângă el pe teren, înaintea meciului, am simțit că mi se înmoaie picioarele, nu am mai avut asemenea emoții niciodată. Mă bucur că au venit acești suporteri care îi dau forță să continue munca pentru recuperare”.

  • George Ogăraru, cel care a organizat evenimentul „Uniți pentru Mihai Neșu”, a declarat că este posibil ca anul viitor meciul să se dispute pe o arenă mai mare: „A fost o surpriză extraordinară să văd atâția oameni la Sala Polivalentă. Acest eveniment îl vom repeta în fiecare an și cred că îl putem face pe o arenă mai mare pentru a putea să vină mai mulți suporteri. Mihai a fost emoționat. Sentimentele pe care le-a trăit azi îi vor da aripi și sper să îl ajute foarte mult în lupta pe care o are cu viața și cu recuperarea”.

Despre problemele lui Neșu au vorbit și alți foști colegi. Goian a declarat că „în momentul în care a intrat Mihai în vestiar, s-a făcut liniște. Trebuie să îi consolidăm forța, să poată merge mai departe”, în timp ce Nicoliță nu își dorește decât să-l vadă pe Neșu mergând din nou: „Sunt sigur că Mihai, cu ajutorul nostru, cu ajutorul lui Dumnezeu, va trece peste toate și va merge într-o bună zi”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER