Putin se implică și în lupta antidoping: „Meldonium e ok!”

802
0
Share:

Meldonium nu a fost niciodată un produs dopant și nu are efect asupra performanței sportivilor, este de părere președintele Rusiei, Vladimir Putin, care a făcut această remarcă în timpul interviului său maraton pe care îl acordă televiziunii publice în fiecare an.

putin

„Meldonium nu a fost niciodată un produs dopant, el nu influențează performanțele sportivilor”, a declarat Putin despre această substanță care a fost interzisă de la 1 ianuarie 2016 de către Agenția Mondială Antidoping. WADA a anunțat, miercuri, că până acum 172 de sportivi au fost depistați pozitiv la meldonium, dintre care 40 din Rusia. Putin a adăugat că exclude introducerea meldoniumului pe lista interzisă din cauza unui context politic și a precizat că această substanță „menține mușchii inimii în stare bună atunci când ei sunt supuși unui efort susținut”.

Agenția Mondială Antidoping a anunțat că sportivii depistați pozitiv până la 1 martie pot evita suspendarea, dacă în organism se regăsește o cantitate mai mică de 15 micrograme. Agenția nu are încă studii efectuate privind durata de eliminare completă a substanței din organism și nu va lua încă sancțiuni împotriva sportivilor, care rămân, însă, suspendați cu titlu provizoriu.

Share:

Leave a reply