Sign in / Join

Putin, reacție virulentă după excluderea Rusiei de la J.O.

514
0
Share:

Președintele rus Vladimir Putin a considerat injustă decizia Federației Internaționale de Atletism (IAAF) de a menține suspendarea Federației Ruse pentru competițiile internaționale, arătând că speră „la o reacție” a Comitetului Internațional Olimpic în favoarea sportivilor curați, dar totodată promițând să „întărească” lupta contra dopajului.

Putin

„Bineînțeles că aceasta este o decizie injustă”, a declarat Putin în timpul unei întâlniri cu reprezentanții agențiilor de presă. „Responsabilitatea trebuie să fie întotdeauna individuală și nimeni nu trebuie să sufere printre cei care nu au nici o legătură cu aceste încălcări”, a explicat președintele rus, care a respins, chiar înainte de anunțul deciziei, orice „dopaj organizat de stat”: „Plec de la principiul că vom avea o discuție cu colegii noștri de la Agenția Mondială Antidoping și sper la o reacție a Comitetului Internațional Olimpic”.

„Suntem noi înșine indignați când suntem confruntați cu probleme de dopaj și vom face în așa fel încât să pedepsim vinovații. Dar sportivii curați, cum se spune, de ce trebuie să sufere? Nu înțeleg absolut deloc”, s-a întrebat Putin, care a continuat: „Sper că vom găsi o soluție, dar aceasta nu înseamnă că vom accepta ceva care ne vexează și că o să spunem că vom lupta contra dopajului. Dimpotrivă, vom întări lupta noastră împotriva dopajului. De 6 luni, eșantioanele sportivilor noștri au fost analizate de către specialiștii străini. Iar aceste eșantioane au fost analizate în laboratoare străine. Nu trebuie să le acordăm încredere?”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER