Putem avea un turneu ATP 500 la București!

Share:

Ion Ţiriac a închiriat licenţa turneului de tenis de la Bucureşti spaniolilor din Marbella, dar turneul s-ar putea desfăşura din nou în capitala României în 2019, cu condiția să se construiască o arenă modernă.

BNR_Arenas

În prezent, terenul central din incinta arenei BNR nu a primit avizul de funcţionare din partea ISU. Ţiriac a luat decizia de a muta turneul în altă ţară după ce ISU a închis arena centrală de la Arenele BNR, dar ulterior s-ar fi găsit o soluţie prin care competiţia de categorie ATP 250 să revină la Bucureşti peste doi an. Surse din anturajul organizatorilor au dezvăluit că deţinătorii complexului din Cotroceni au pus la cale un plan prin care să contruiască o arenă centrală modernă. Stadionul vechi, care are o capacitate de 5.000 de locuri, ar urma să fie demolat, iar în locul acestuia va fi construit un central care să corespundă celor mai noi standarde.

Întregul proces ar trebui să fie finalizat până în anul 2019, astfel că Bucureştiul ar putea primi în scurt timp vizita unor tenismeni chiar mai faimoşi decât în trecut. Principalul motiv pentru care vedetele din ATP nu au venit în număr mare în România a fost reprezentat chiar de arena centrală învechită, care a tras în jos rangul turneului. Cu un teren central modern, Ion Ţiriac i-ar putea forţa pe reprezentanţii ATP să includă turneul în categoria ATP 500.

Turneul Năstase-Ţiriac Trophy s-a desfăşurat în 2016 pe un central improvizat, cu două tribune şi o capacitate de 2.000 de locuri. Campionul de la simplu a fost Fernando Verdasco (Spania), în timp ce în concursul de dublu a triumfat echipa Florin Mergea/Horia Tecău.

Share:

Leave a reply