Sign in / Join

Promisiunea făcută de Daum înaintea debutului pe banca României

Share:

Christoph Daum, noul selecţioner al României, a promis că „tricolorii” vor lua cele 3 puncte puse în joc la meciul cu Muntenegru, în debutul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018.

daum

Neamțul a evideţiat modul în care jucătorii convocaţi s-au prezentat la antrenamente. „Sunt aici pentru a găsi cele mai bune soluţii. Eu şi staff-ul tehnic am ascultat opinii, iar la finalul zilei voi lua cele mai bune decizii pentru ca primul 11 să fie bine pregătit pentru meciul de la Cluj. Toţi fotbaliștii au muncit din greu. Am multe opţiuni şi îmi place când se întâmplă asta. S-au prezentat fantastic toată săptămâna”, a spus Daum.

Gazonul de pe Cluj Arena, care nu se prezintă în cele mai bune condiţii, nu-l sperie pe Daum, care spune că atitudinea jucătorilor e mai importantă decât starea terenului: „Cred că mai importantă decât terenul este atitudinea noastră şi ştiu că toată lumea e gata să dea totul pentru această echipă şi pentru această ţară. Nu contează pe ce teren jucăm, trebuie să câştigăm. Ştiu doar că oamenii de pe Cluj Arena au făcut tot ce a fost posibil, au lucrat din greu în ultimele luni şi zile şi trebuie să le mulţumim pentru tot ce au făcut până acum”.

Întrebat despre schimbarea pe care o va aduce în filosofia şi stilul de joc al naţionalei, Daum s-a declarat încrezător: „Va fi felul nostru de a face lucrurile. Avem jucători de calitate, cu experienţă. Va fi o îmbunătăţire continuă şi un fel de adaptare şi schimbare. Mâine nu vom vedea o generaţie nouă a fotbalului românesc, dar ştiu sigur că vom vedea un pas spre noua generaţie. Am lucrat mult în această săptămână, mai mult decât se lucra în mod normal. Vreau să vă spun că la fiecare şedinţă de antrenament am văzut cu câtă dăruire au participat şi cum s-au implicat aceşti jucători. Nu e uşor să te adaptezi unui stil nou, dar am văzut că au înţeles aceste lucrui. Am reuşit multe în acest timp. Sincer, nu mă aştept ca mâine să vedem ceva ce nu s-a văzut în lumea fotbalului. Important e să ne concentrăm pe punctele noastre forte, care sunt foarte multe. Istoria e istorie, dar există întotdeauna un moment al schimbării. Suntem pregătiţi să învingem mâine. Până la urmă, suntem concentraţi pentru a scrie un nou capitol nu pentru a modifica ce a fost înaintea noastră”.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER