Principalii favoriți ai turneului de snooker European Masters merg în optimile de finală

1392
0
Share:

Mark Selby și Ronnie O’Sullivan, principalii favoriți ai turneului de snooker European Masters ce se desfășoară la Circul Globus din București, s-au calificat, marți, în optimile de finală ale turneului.

Principalul gfavorit, liderul clasamentului mondial, Mark Selby, l-a învins cu 4-2 pe Dominic Dale și va juca în optimi cu Barry Hawkins. Aflat pe lista capilor de serie, Ronnie O’Sullivan, cvintuplu campion mondial, a câștigat, foarte lejer în fața lui David Gilbert cu 4-1.

Mark Davis a produs marea surpriză a “șaisprezecimilor”, impunându-se cu 4-1 în fața lui Shaun Murphy, adversar clasat cu peste 20 de locuri mai sus în ierarhia mondială. Totodată, Davis a reușit cel de-al 200-lea break de peste 100 de puncte al carierei, în frame-ul al patrulea al disputei cu Murphy.

Printre rezultatele înregistrate în “șaisprezecimi”, mai amintim: Zac Surety — Liang Wenbo 1-4, Alfie Burden — Yu de Lu 4-1, Ben Woollaston — Judd Trump 3-4, Daniel Womersley — Mark Allen 0-4,  Luca Brecel — Scott Donaldson 3-4.

Astăzi se vor juca meciurile din optimile de finală. La fel ca și în etapa anterioară, învingătorii sunt decişi după sistemul cel mai bun din 7 frame-uri. Meciurile vor începe de la ora 10:00, ultima partidă a zilei urmând să debuteze de la ora 19:00. Mai jos vă prezentăm tabloul complet al optimilor de finală:

  • Mark Selby – Barry Hawkins
  • Alfred Burden – Ricky Walden
  • John Higgins – Tom Ford
  • Andrew Higginson – Judd Trump
  • Mark Davis – Liang Wenbo
  • Ronnie O’Sullivan – Mark Allen
  • Neil Robertson – Rhys Clark
  • Anthony McGill – Scott Donaldson

Masters-ul European de Snooker, ce se desfășoară în premieră la București, este al doilea eveniment ca importanţă în calendarul european World Snooker și este dotat cu premii importante. Astfel, competiția are premii totale în valoare de 350.000 de euro, dintre care învingătorul va încasa 80.000 de euro, iar finalistul va încasa aproximativ 50.000 de euro.

Share:

Leave a reply