AFAN dezvăluie cum se iau vizele medicale

704
0
Share:

Președinte al sindicatului fotbaliștilor din România (AFAN), Emilian Hulubei trage un semnal de alarmă: multe cluburi nu pun bază pe vizitele medicale de specialitate!

gebhart-vizita-medicala

„Trebuie regândit întreg sistemul de medicină sportivă, pentru că, în momentul ăsta, este unul falimentar. Nu știu dacă există o clinică aliniată la standarde europene. Există INMS, unde sunt oameni bine pregătiți, dar, dacă intri acolo, zici că ești într-un muzeu. Sunt aparate din anii ’70. Apoi, multe cluburi din provincie consideră costisitor să vină la INMS, în București, așa că au renunțat la această practică”.

  • În prezent, un control la INMS costă până în 50 de euro de jucător. Ca să nu mai vină în București, cluburile din provincie aleg o clinică nespecializată pe medicina sportivă, unde fotbaliștii își iau viza medicală după „trei genuflexiuni, un control al pulsului, te mai lasă să te odinhnești că să vadă și revenirea la efort și, eventual, îți mai dă și un șut în fund” (Emilian Hulubei). O altă practică întâlnită arată că, de multe ori, vizita medicală se face „en-detail”: azi un jucător, mâine altul, cinci-șase peste o săptămână, astfel încât să fie toți cu parafa pusă până începe campionatul.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER