Presa internațională a reacționat, după ce România a spulberat Ucraina la EURO 2024! Fotbalistul remarcat

România a început în forță turneul final din Germania, contra Ucrainei. Elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu scorul de 3-0, iar această victorie reprezintă gura de oxigen de care aveau nevoie tricolorii la EURO 2024.

Presa din Belgia: „România a zdrobit Ucraina”

Meciul României a fost urmărit cu sufletul la gură nu doar de fanii primei reprezentative, dar și de suporterii adversarilor din grupa de la EURO 2024. Belgienii au evidențiat rezultatul obținut de elevii lui Edi Iordănescu, în timp ce francezii au remarcat stilul de joc al tricolorilor din prima partidă cu Ucraina.

„Prima surpriză de la EURO: România a zdrobit Ucraina! Au jucat un meci perfect, și-au anihilat complet adversarul. (…) Presiunea pe băieții noștri e deja la maximum”, au titrat belgienii de la Walfoot.

”Solidă în prima jumătate de oră, România a început să iasă cu un stil de pressing mai hotărât, care a pus rapid probleme apărării ucrainene”, au scris și francezii de la Le Figaro.

Cel mai lăudat fotbalist al României a fost Nicolae Stanciu, cel care a deschis scorul cu o bijuterie de gol în minutul 29.

„Gol fantastic pentru Stanciu! Fără să facă preluare, a trimis din dreapta și a găsit vinclul porții apărate de ucrainean”, a notat publicația franceză L’Equipe.

„Căpitanul României a lovit mingea cu toată dorința, iar mingea a sărutat plasa”, a scris Marca.

Nicolae Stanciu a șutat cu 116 km/h în meciul cu Ucraina

Nicolae Stanciu a marcat golul turneului de până acum. Căpitanul României nu i-a dat nicio șansă lui Andriy Lunin, portarul celor de la Real Madrid, și a trimis mingea în vinclu, cu un șut năpraznic de la marginea careului.

Potrivit datelor, șutul lui Nicolae Stanciu a atins viteza de 116 km/h. Totodată, mijlocașul României a fost ales omul meciului și a povestit ce a însemnat eurogolul marcat cu Ucraina.

A fost cea mai fericită zi, după nașterea celor două fetițe. Nu cred că se va mai repeta această zi. Vreau să le mulțumesc colegilor și fanilor. Mai ales la intonarea imnului, trăiești o singură dată în viață așa ceva. Pentru mine nu e important să marchez, tot ce îmi doresc e ca echipa națională să aibă victorii. Nu mă interesează cine marchează„, a spus Stanciu.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare