Sign in / Join

Presa franceză: „Am avut noroc la tragerea la sorți”

Share:

România, Elveția și Albania sunt adversari mai mult decât accesibili pentru echipa națională a Franței, crede presa din Hexagon, care s-a aplecat din nou asupra tragerii la sorți a grupelor Euro 2016.

euro

Meciurile nu sunt niciodată jucate dinainte, mai ales într-o competiție internațională, dar cu un Euro ajuns la 24 de echipe era puțin probabil ca Franța să aibă grupă complicată, estimează AFP. Cu trei adversari foarte abordabili, se poate spune că echipa antrenată de Didier Deschamps a fost norocoasă și ea nu poate concepe decât câștigarea grupei, pentru a avea un adversar mai ușor în optimi de finală.

  • România pare cel mai incomod adversar din grupă, cu apărarea sa de fier, cea mai bună din preliminarii (2 goluri primite). Dintre titulari, stoperul Vlad Chiricheș și portarul Ciprian Tătărușanu evoluează în Italia, la Napoli, respectiv Fiorentina.

„Les Bleus” vor trebui să confirme potențialul ofensiv arătat în meciurile amicale din luna martie (3-2 cu Olanda și 4-2 cu Rusia). Pentru ei, va fi un test important să întâlnească în primul joc o echipă a cărei principală calitate este apărarea solidă. Viorel Moldovan, secund al selecționerului Anghel Iordănescu, a afirmat: „Nu avem individualități ca echipele mari, dar avem o echipă omogenă, disciplinată tactic. Pentru adversari, va fi greu să joace împotriva noastră”.

Al doilea adversar al Franței, pe 15 iunie, va fi Albania, socotită cea mai slabă formație din grupă, aflată la primul său turneu final. Pe locul 45 în clasamentul FIFA, Albania va acuza o evidentă lipsă de experiență, dar selecționerul său, italianul Gianni De Biasi, a spus că „forța sa rezidă în spiritul de echipă și simțul sacrificiului”. Albania a reușit să pună probleme Franței în amicalele disputate în ultimii ani, remizând (scor 1-1) la Rennes, în noiembrie 2014, și impunându-se (scor 1-0) în iunie 2015 la Elbasan.

Ultimul meci din grupă al Franței, pe 19 iunie, va fi cu Elveția, care teoretic putea fi văzută ca principalul outsider, dar acum este puternic afectată de îndoieli. Învinsă de Franța cu 5-2 la Mondialul 2014, Elveția înlănțuie contraperformanțele de când s-a calificat la Euro și pare că-i lipsesc liderii. Selecționerul Vladimir Petkovic, contestat, a făcut de curând apel la unitate. El a decis să renunțe la fostul căpitan, Gokhan Inler, care nu evoluează deloc la Leicester, iar conducătorul de joc Xherdan Shaqiri arată o lipsă de formă constantă.

Elveția, România și Albania au ca numitor comun faptul că linia lor ofensivă este destul de slabă. Asta nu trebuie să-i împiedice pe „Lles Bleus” să-și pună la punct apărarea, un capitol la care naționala lui Deschamps a avut până acum de suferit.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER