Portarul ucrainean de la Real Madrid nu a înțeles nimic la racheta trimisă de Nicolae Stanciu în România – Ucraina 3-0 de la EURO 2024: „Mingea pur și simplu nu a putut fi văzută”

Andriy Lunin, portarul ucrainean în vârstă de 25 de ani de la Real Madrid, a fost integralist în meciul cu România din Grupa E de la EURO 2024, pierdut de naționala lui cu scorul de 0-3.

El a încasat un gol fabulos de la Nicolae Stanciu în prima repriză și a mai fost învins și de Răzvan Marin în partea secundă, de asemenea cu un șut din afara careului, la o fază la care mingea i-a trecut pe sub mâini.

Andriy Lunin a recunoscut că nu a văzut prea bine mingea trimisă direct în vinclu de Nicolae Stanciu în meciul România – Ucraina 3-0 de la EURO 2024

Ulterior, a reușit să înscrie și Denis Drăguș, din 6 metri, după o pasă excelentă primită de la Dennis Man, după un corner executat scurt de „tricolori”, fază care a luat prin surprindere apărarea ucraineană.

La finalul jocului de pe „Allianz Arena” din Munchen, Andriy Lunin a avut puterea să recunoască faptul că faza primului gol marcat de România a plecat de la o eroare a sa, pentru că a pasat direct la un adversar, înainte ca balonul să fie șutat în vinclu de Stanciu din afara careului.

De asemenea, goalkeeper-ul care în partea a doua a sezonului recent încheiat, profitând de accidentarea lui Thibaut Courtois, a avut evoluții extrem de apreciate în poarta lui Real Madrid, în special în fazele eliminatorii din Liga Campionilor, cu excepția finalei cu Borussia Dortmund, când a revenit belgianul, a admis că pur și simplu nu a avut timpul necesar pentru a vedea mingea expediată de căpitanul naționalei României la acea fază.

Concluziile portarului de la Real Madrid la finalul partidei de la Munchen

„Prima minge a fost greșeala mea, s-a întâmplat. Nu este nicio explicație aici. Apoi mingea pur și simplu nu a putut fi văzută, a fost și puțin noroc (n.r. Despre golul doi, marcat de Răzvan Marin). La faza golului trei am fost prinși nepregătiți. Acestea sunt greșelile noastre, trebuie să le corectăm și să mergem mai departe.

(n.r. Cât de dificil este să revii după un asemenea joc?) Este dificil. Dar sunt meciuri la fiecare trei zile, nu avem de ales, nu este timp. Trebuie să te recuperezi, să schimbi și să mergi mai departe. E greu să spun orice acum. Nu este mereu posibil să schimbi cursul unui meci. Toți eram epuizați. Am primit mai multe sfaturi tactice pentru a corecta situația. Toată lumea a înțeles tot perfect, au fost indicații legate de ce să schimbăm, ce să îmbunătățim.

Dacă ne analizăm jocul și eliminăm greșelile, putem să le învingem pe celelalte echipe și trebuie să facem asta. Trebuie doar să evităm să facem greșeli”, a spus Andriy Lunin la finalul meciului România – Ucraina 3-0, citat de jurnaliștii de la sport.ua.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare