Sign in / Join

Pierderi de milioane la Roland Garros din cauza ploii!

559
0
Share:

Când spui Roland Garros, imediat te gândești la mult soare și tenis de cea mai bună calitate. Din păcate, ediția din 2016 nu are parte de așa ceva, iar prețul plătit pentru acest turneu ratat este unul colosal.

Cjx5GdDVAAAPTZM

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, la Roland Garros nu s-a niciun meci de tenis o zi întreagă! „Lunea neagră”, a titrat presa din Hexagon, dezamăgită că pe 30 mai la Paris a plouat cu găleata. Nici ieri lucrurile nu au diferit cu mult, în sensul că întâlnirea Simona Halep – Samantha Stosur s-a reluat doar pentru câteva game-uri (scorul este 7-6, 3-2 pentru australiancă).

O nouă zi de ploaie, încă o întrerupere și deja încep calculele legate de pierderi. Director al turneului, fostul jucător francez Guy Forget spune că doar pentru ziua de luni există o gaură de două milioane de euro! Mare parte din acești bani reprezintă plățile făcute fanilor care apucaseră să își cumpere bilete pentru meciurile de la Roland Garros; restul sumei înseamnă comerțul desfășurat în complexul parizian și chiria spațiilor de la Roland Garros. „Din fericire, aceste pierderi de două milioane de euro cad pe plan secundar, deoarece avem destul profit ca să le absorbim”, afirmă Guy Forget, care crede că „alta este marea frustrare. Dăm impresia că, în Franța, ca să faci lucrurile să se miște, ai nevoie de astfel de evenimente”. Aluzia este evidentă, Roland Garros are nevoie de acoperișuri retractabile măcar la principalele terenuri din complex. Însă această schimbare nu se va întâmpla mai devreme de 2020, conform autorităților locale.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER