Sign in / Join

Petrolul, aceeași soartă ca Rapid: FA-LI-MENT!

534
0
Share:

Tribunalul Prahova a dispus, miercuri, începerea procedurii falimentului clubului Petrolul Ploiești, dizolvarea societății și sigilarea bunurilor din averea debitorului.

petrolul

Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au admis cererea administratorului judiciar și au dispus începerea procedurii generale a falimentului debitorului, respectiv FC Petrolul SA.

De asemenea, instanța a dispus dizolvarea societății debitoare și ridicarea dreptului de administrare al debitorului, dar și sigilarea bunurilor din averea debitorului și îndeplinirea celorlalte operațiuni de lichidare.

În februarie 2015, FC Petrolul SA a intrat în insolvență, reprezentanții clubului arătând într-un comunicat emis la acel moment că intrarea în insolvență reprezintă „un nou început, nicidecum finalul”.

  • „Aprobarea de către Tribunalul Prahova a cererii «SC FC Petrolul Ploiești SA» privind deschiderea procedurii de insolvență, cu intenția fermă de reorganizare a activității clubului nostru sub control judiciar, reprezintă singura măsură viabilă, oportună și decentă ce s-a impus în actualul context economico-financiar creat și în raport cu multiplele dificultăți pe care clubul trebuie să le gestioneze”, arăta FC Petrolul într-un comunicat.

Frații Capră, acuzați de evaziune fiscală de peste 15 milioane euro

Problemele de natură financiară pentru Petrolul au debutat după ce finanțatorii clubului, frații Daniel și Nicolae Capră, dar și directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, au fost trimiși în judecată de DIICOT Ploiești, alături de alți inculpați, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea că o parte dintre membrii grupării, în calitate de administratori ai «SC FC Petrolul Ploiești SA», au inițiat, în anul 2012, o grupare infracțională organizată la care au aderat și ceilalți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării «SC FC Petrolul Ploiești SA». Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională cu clubul sportiv au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER