„Perla” lui Gică Hagi a dezamăgit în străinătate! Ce scriu francezii despre Alexi Pitu, vândut de Farul la Bordeaux

La începutul anului 2023, Farul îl vindea pe Alexi Pitu la Bordeaux, pentru două milioane de euro, iar francezii aveau mari așteptări de la internaționalul român.

Alexi Pitu, sub așteptări la Bordeaux

În cele din urmă, Alexi Pitu nu a reușit să se adapteze la Bordeaux și are șanse mari să schimbe echipa din această vară, chiar dacă mai are contract până în 2027 cu actuala formație. Despre situația românului au scris jurnaliștii francezi, iar aceștia l-au trecut pe fostul jucător al Farului la capitolul dezamăgiri.

Ajuns în ianuarie 2023, de la Farul Constanța și Academia de Fotbal Gheorghe Hagi (România), tânărul Alexi Pitu a sosit ca o perspectivă de viitor, un diamant neșlefuit, plin de talent. A trebuit totuși să demonstreze și să confirme într-un campionat precum Ligue 2, unde nivelul este mult mai ridicat. Doi ani mai târziu, vedem că nu a reușit să se adapteze la Bordeaux.

Românul a jucat deseori ca extremă. Problema este că nu are deloc calitățile și caracteristicile pentru a evolua în această poziție. Este mai mult un jucător căruia îi place să fie mai mult în inima jocului. Prin urmare, ne putem imagina că acest lucru a funcționat împotriva lui, mai ales în perioada antrenorului David Guion.

Potrivit unor informații recente publicate în presă de France Bleu Gironde și L’Équipe, clubul s-ar putea despărți de el dacă va primi o ofertă bună„, au scris francezii.

Gică Hagi îl vrea pe Alexi Pitu la Farul

Compartimentul ofensiv al fostei campioane a SuperLigii a rămas descoperit după plecarea lui Louis Munteanu (22 de ani). Tânărul vârf român s-a întors la Fiorentina, club de la care fusese împrumutat de Farul. Astfel, Gică Hagi trebuie să acopere golul din atacul „marinarilor”.

Conform celor de la gsp.ro, fosta legendă „tricoloră” a pus ochii pe Alexi Pitu (21 de ani), jucător ofensiv care a plecat în luna ianuarie a anului 2023 în Franța, la Girondins de Bordeaux.

Francezii ar vrea să scape de Alexi Pitu, setând și suma pentru care ar fi dispuși să renunțe la serviciile sale. Un milion de euro ar dori cei de la Bordeaux pentru transferul românului. Totuși, constănțenii nu ar fi interesați să-l cumpere pe Alexi Pitu, Gică Hagi țintind către un împrumut. Potrivit sursei menționate anterior, „girondinii” nu ar spune pas acestei opțiuni.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare