Sign in / Join

Pericol mai mare decât ISIS pentru Euro 2016

Share:

Franța intră azi în a 10-a zi de grevă. Sindicatele au scos muncitorii în stradă și, cu numai două săptămâni până la startul Euro 2016, țara este aruncată în haos.

rue_de_la_Roquette_Paris

La Paris, dar și alte mari orașe, incidentele au înlocuit protestele pașnice. Oamenii s-au bătut cu forțele de ordine, au fost folosite pietre, tunuri de apă, un întreg arsenal obișnuit la astfel de evenimente. O parte a presei scrie că CGT (Asociația sindicatelor franceze) reprezintă, în prezent, un pericol mai mare pentru Euro 2016 decât ISIS.

Nimic nu mai funcționează în Hexagon: transportul în comun e blocat, centralele nucleare au fost oprite (asigură aproape 75% din necesarul de curent electric al țării!), toată Franța pare că este paralizată. Un scenariu favorabil teroriștilor, care știu că, acum, Poliția trebuiesă-și împartă efectivele între asigurarea securității pe stadioanele de la Euro și potolirea sindicaliștilor tot mai violenți.

  • Și fiindcă tot vorbim despre pericolul ISIS, se pare că Statul Islamic face, deja, pregătiri pentru C.E. A fost haos la Milano, în ziua finalei Ligii Campionilor. Trafic dat peste cap după ce o alarmă cu bombă s-a declanșat în stația de metrou Piața Cadorna. O femeie a fost văzută pe camerele de supraveghere în timp ce lăsa un pachet pe scările de acces și apoi se îndepărta grăbită. „Un antrenament ISIS pentru Euro?”, s-au întrebat jurnaliștii italieni.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER