Sign in / Join

Pericol de moarte descoperit la Rio, cu o lună înainte să înceapă Olimpiada!

533
0
Share:

Un grup de oameni de ştiinţă din Brazilia a descoperit o bacterie rezistentă la orice antibiotic în apele din Rio de Janeiro, cu doar o lună înainte de începerea Jocurilor Olimpice, notează CNN.

Rio De Janeiro, Brazil

Potrivit cercetătorului Renata Picao, „superbacteria” a pătruns pe căile navigabile ale oraşului atunci când apele reziduale care provin din spitalele locale au fost direcţionate spre golf: „Am căutat aceste bacterii în apele litorale, pe durata unui an, în zona a cinci plaje. Am descoperit că bacteriile se găsesc într-o varietate de concentraţii şi sunt asociate cu poluarea”.

  • Anunţul vine în condiţiile în care Rio de Janeiro se pregăteşte să găzduiască sute de mii de oameni, sportivi şi turişti, la Jocurile Olimpice. Printre plajele unde s-au semnalat probleme sunt cele din Flamengo şi Botafogo, care mărginesc golful în care navigatorii olimpici sunt programaţi să concureze.

„Este o zonă foarte bună de navigat, dar de fiecare dată când îţi intră apă în ochi, se simte ca şi cum ar intra un duşman extraterestru. Îmi protejez mereu nasul şi buzele. Cred că o bacterie i-ar fi putut cauza o infecţie severă de piele unuia dintre colegii mei, în timpul unui antrenament”, a declarat navigatorul german Heiko Kroger, în timpul unei vizite recente la Rio.

Cercetătorul brazilian Renata Picao este de părere că infrastructura sanitară fragilă este responsabilă pentru apariţia superbacteriei: „Cred că apele reziduale din spitale se duc în canalizarea municipală şi apoi în Guanabara Bay sau alte râuri, pentru a ajunge în final în zona plajelor în final”.

CIO rămâne pe poziții: întrecerile de navigație nu se mută!

În ciuda semnalului de alarmă tras de către oamenii de ştiinţă, Comitetul Internaţional Olimpic nu recomandă mutarea locului de desfăşurare a competiţiilor de navigaţie.
  • Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor începe pe 5 august, iar problemele financiare şi de securitate continuă să afecteze imaginea acestui eveniment de anvergură mondială. Un sportiv australian a fost jefuit în apropierea hotelului în care era cazat, un spital local care va fi alocat pentru turişti a fost scena unui schimb de focuri, iar îngrijorările cu privire la virusul Zika au condus la retragerea din competiţie a mai multor sportivi.
Share:

Leave a reply

NEWSLETTER