Sign in / Join

Performanța lui Djokovic la Roland Garros

572
0
Share:

Tenismenul sârb Novak Djokovic, liderul mondial, a câștigat în premieră turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului, după ce l-a învins în finală pe britanicul Andy Murray, cu 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

djoker

Djokovic deține acum toate cele patru titluri majore, Wimbledon, US Open, Roland Garros și Australian Open. Djokovic (29 de ani) a câștigat duminică al 12-lea turneu de Mare Șlem din carieră, fiind devansat doar de Roger Federer (17), Rafael Nadal și Pete Sampras (14). „Nole” s-a alăturat celor patru jucători care dețin cele mai importante patru titluri din tenisul profesionist: Rod Laver, Federer, Nadal și Andre Agassi.

Presiunea a fost extraordinară pentru sârb, aflat la a 12-a participare la turneul de la Paris, unde pierduse deja trei finale, ultima în 2015, în fața elvețianului Stan Wawrinka.

Djokovic a început excelent, cu un break la zero, dar apoi a cedat controlul setului din cauza numeroaselor erori și a pierdut cu 3-6. Sârbul a înțeles că este pe cale să repete meciul de anul trecut și a luat jocul pe cont propriu, a crescut considerabil numărul de mingi direct câștigătoare, în fața numărului doi mondial. Djokovic a confirmat ascendentul față de Murray, cu 13 victorii în ultimele 15 partide directe de la finala pierdută în 2013 la Wimbledon.

Raportul de lovituri direct câștigătoare a fost de 41-23 pentru Djokovic, iar la erori neforțate raportul a fost de 37-40.

Djokovic s-a ales cu 2 milioane de euro și 2.000 de puncte ATP pentru succes, iar Murray a fost recompensat cu un milion de euro și 1.200 de puncte ATP.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER