Sign in / Join

Patru judoka ruși, depistați pozitiv la meldonium

510
0
Share:

Patru judoka ruși au fost depistați pozitiv la meldonium, substanță interzisă de la 1 ianuarie 2016 și pentru care Maria Șarapova a fost deja suspendată din turneele de tenis.

20131122_PULYAEV, Mikhail (RUS) - SHIKHALIZADA, Nija (AZE)4

Federația Rusă de Judo nu a făcut niciun comentariu și a refuzat să dezvăluie numele sportivilor vizați de controlul pozitiv, însă agenția de presă TASS, care citează o sursă anonimă, afirmă că este vorba de campionul mondial din Mihail Puliaev, de Denis Iarțev, de Natalia Kondratieva și de Ekaterina Valkova. Potrivit presei ruse, cei patru sportivi susțin că nu au mai utilizat meldonium după 1 ianuarie, când acesta a fost interzis.

Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, afirma la sfârșitul lunii martie că cel puțin 27 de sportivi au fost controlați pozitiv la meldonium în Rusia. Printre ei s-a aflat și jucătoarea de tenis Maria Șarapova, care a mărturisit că a utilizat timp de 10 ani acest medicament ce se presupune că ar ameliora rezistența la efort.

Înotătoarea rusă Iulia Efimova, patinatoarea artistică rusă Ekaterina Bobrova sau ciclistul rus Eduard Vorganov au fost și ei depistați pozitiv la meldonium. Produs pentru prima dată în anii 1970 în fosta URSS, acest medicament protector al celulelor cardiace este vândut doar în țările din fosta Uniune Sovietică.

Aceste controale pozitive ale sportivilor ruși la meldonium au apărut când o comisie independentă a AMA a pus în lumină sistemul de dopaj instituționalizat din atletismul rus, care a dus la suspendarea Rusiei de către Federația internațională de atletism (IAAF), la mijlocul lunii noiembrie.

Atleții ruși nu pot participa, până la noi ordine, la nicio competiție internațională de atletism și riscă să nu participe la JO de la Rio.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER