Sign in / Join

Pandurii, încă o candidată-surpriză la titlu

1472
2
Share:
Hora-net

Hora a suplinit cu succes lipsa atacanţilor veritabili din lotul Pandurilor

Pandurii urcă uşor-uşor în clasament (e pe locul 2, e drept cu un meci în plus, acest 2-0 cu Chiajna, dar poate rămâne acolo dacă Viitorul nu învinge Craiova), fără declaraţii sforăitoare şi cu un antrenor dedicat meseriei şi foarte bine pregătit.

Într-un campionat în care nu există o favorită certă, ţinând cont de nebuniile fecesebiste sau de insolvenţele dinamoviste, echipa antrenată de Edi Iordănescu poate fi chiar o candidată la titlu, alături de Astra sau Viitorul. O îndreptăţeşte să spere atât jocul eficient, cât şi lotul experimentat.

Mingote este un portar care primeşte greu gol şi care gafează destul de rar. Săpunaru este un mare plus, şi la închidere, cum a jucat împotriva Concordiei, şi ca fundaş central, dar poate fi folosit, normal, şi pe postul de fundaş dreapta. Momcilovic a făcut şi el vechime în Liga 1, ca şi celălalt fundaş lateral, Unguruşan, în timp ce mingicarii Nistor şi Răduţ aduc clarviziunea ofensivă de care are nevoie orice echipă.

Şi pentru că în lot nu mai există un atacant apt, improvizaţia cu Hora în poziţie avansată este una excepţională, de vreme ce fostul mijlocaş a ajuns golgheterul primei divizii, cu 11 reuşite în 19 etape!

Victoria cu Chiajna a fost o formalitate, diferenţă clară de valoare şi de orientare în teren, dar derby-ul va fi în ultima etapă a acestui an (a 23-a a campionatului), Pandurii – Astra. Posibil ca acel meci să decidă campioana de toamnă, poziţie pe care echipa lui Iordănescu jr are şanse să o ocupe!

Share:

2 comments

Leave a reply

NEWSLETTER