Pace istorică între Dan Șucu și Marian Iancu! Ce l-a făcut pe fostul patron de la Poli Timișoara să dea înapoi

Se prefigurează o pace istorică între Dan Șucu și Marian Iancu, după schimbul dur de replici de la distanță desfășurat între cei doi în ultimele luni.

Totul a început când fostul patron de la Poli Timișoara, care susține că este un simpatizant al Rapidului, a lansat primele critici în spațiul public la adresa proprietarului Mobexpert, nemulțumit de modul în care acesta din urmă gestionează activitatea la clubul din Giulești.

Marian Iancu este dispus să facă pace cu Dan Șucu

A urmat o replică destul de contondentă din partea lui Șucu, care la rândul ei a generat și alte critici din partea lui Iancu. Acum, acesta din urmă a spus că este dispus să „o lase mai moale” cu reproșurile la adresa acționarului majoritar de la Rapid, cât timp acesta va arăta că este dispus să investească masiv în continuare în echipa alb-vișinie.

„Fierul se căleşte în foc. Faptul că a mers cu galeria şi a suportat înfrângerea de la Craiova lasă urme. Eu sper să lase urme bune. Sper să înţeleagă că fotbalul nu e predictibil, că ai o obligaţie ca patron să bagi bani, apoi să bagi şi mai mulţi, iar într-un final şi mai mulţi bani, dar nu ai garanţia unor rezultate. A trebuit să treacă şi prin asta ca să înţeleagă că fotbalul nu e predictibil, precum o afacere. Dacă investeşti bine şi ştii obiectivul de activitate ai şi rezultate, dar la fotbal nu e aşa. Aici depinzi de mulţi factori care să te perturbe. O să înţeleagă lucrul ăsta.

Rapid trebuie să facă şi o reformă administrativă, nu doar sportivă, trebuie să continue investiţiile, trebuie să nu vândă nucleul de 18-20 de jucători şi la anul va fi matură să câştige campionatul. Erau toţi, s-a cufundat în mijlocul mulţimii, a ales să fie ca toţi.

Cât timp investeşti, cât timp bagi bani, eu mă opresc cu reproşurile, pentru că el cu adevărat a început să investească şi a investit mult şi a investit bine, 80-90% cu rezultate, iar atunci nu pot fi decât obiectiv, altfel aş fi subiectiv şi aş avea un interes să continui să-l critic.

„Cât timp se investesc bani, eu opresc critica”

S-a călit, a trecut prin treaba asta să fie în galerie şi să vezi cum e să pierzi, a suferit alături de ei, a mâncat alături de ei, iar acum trebuie să ia şi măsuri. Obligatoriu să nu se oprească din a investi, din vară încă 3-4 milioane şi atunci… Să nu vândă, iar atunci va avea şanse la campionat.

Cât timp se investesc bani, eu opresc critica. Am fost în situaţia asta şi ştiu ce înseamnă fotbalul, că fotbalul înseamnă bani foarte mulţi. Poţi să te ocupi de aministraţie, organizare, de imaginea ta, poţi să agenda ta paralelă, dar modul în care investeşti te legitimează.

Un an şi jumătate, până în iarnă, a încercat să păcălească fotbalul, să meargă pe lângă, poate influenţat, poate nu a ştiut sau n-a înţeles. O să-i reproşez în vară dacă-l vinde pe Rrahmani sau alt jucător abia venit şi care produce fotbal în cadrul echipei şi dacă nu va investi 4-5 milioane. La anul va defila atunci.

Sunt mai atent la investiţiile care se fac în lotul de jucători şi mi-aş dori enorm să nu mă provoace cu o vânzare a unui jucător care deja arată fotbal în lot”, a spus Marian Iancu, potrivit orangesport.ro.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare