Omul din umbra Rapidului care-l sfătuiește pe Dan Șucu nu a avut niciodată o forță financiară ieșită din comun: „Nu am banii lui Copos”

Victor Angelescu este un personaj foarte important în procesul prin care echipa Rapid s-a scuturat de noroiul greu al trecutului și și-a regăsit strălucirea de altă dată.

Chiar dacă echipa nu a ajuns în punctul în care poate emite pretenții la titlul Superligii, pare că drumul pe care a luat-o la galop este cel corect.

Ambiția și exuberanța lui Victor Angelescu, combinate cu forța financiară și experiența profesională a lui Dan Șucu, au recreat speranța în Giulești. Speranța că se pot pune bazele unui proiect capabil să rivalizeze cu cele mai mai importante cluburi din România și din Europa de est. Misiunea este una anevoioasă, dar nu imposibil de parcurs.

Victor Angelescu a ajuns primul în acționariatul celor de la Rapid, în 2018, pe atunci când lumea nu știa foarte mult despre el. Simțea că poate singur să ducă pe umeri povara unui club atât de mare precum este Rapid, dar era dornic să-și testeze limitele.

  • Omul de afaceri nu era străin de fotbal. Evoluase la juniorii celor de la Sportul Studențesc și se implicase financiar la cluburile ASR Brașov și Sportul Snagov. Totuși, unii îl credeau nepregătit pentru o pălărie atât de mare.

Previziunile specialiștilor erau corecte. Angelescu știa că nu poate duce Rapidul la următorul nivel de unul singur. Nu avea chiar atât de multă forță financiară. Lucrase la firma cehă APH Holding, specializată în recuperarea de creanțe și în afaceri imobiliare. Înainte deasta, a avut mai multe funcții de management la EuroBank AFG și ProfiCredi IFN.

Chiar el a recunoscut, la începuturi, că nu are banii lui George Copos, fostul finanțator al celor de la Rapid, însă va reuși să țină clubul de unul singur.

A reușit acest lucru până la un punct, când, în mai 2022, în peisaj a apărut Dan Șucu, patronul Mobexpert.

Inițial, acțiunile au fost împărțite în mod egal, 50% pentru fiecare. Treptat, Dan Șucu a ridicat miza investițiilor, iar Victor Angelescu nu a mai putut ține pasul și a trebuit să se mulțumească, după majorarea de capital, cu doar 20% dintre acțiune. Cota minimă pe care i-a promis-o Dan Șucu, indiferent de investițiile pe care acesta le va face pe viitor.

În urmă cu aproape șase ani, Victor Angelescu a povestit cum a fost convins să investească la Rapid, chiar dacă nu era fan al formației din Giulești. De asemenea, admitea că nu are banii lui George Copos sau Gigi Becali, doi dintre oamenii care au alimentat fotbalul românesc cu zeci de milioane de euro în ultimii 20 de ani, dar va face tot posibilul să se ridice la nivelul așteptărilor.

”Daniel Niculae m-a abordat în urmă cu 5-6 luni și mi-a propus să investesc la Rapid. Am refuzat inițial. Am fost la un meci alături de el și de un prieten comun. Era cu 3-4 zile înaintea meciului cu CSA Steaua, de pe Arena Naționala.

Nu a reușit să mă convingă nici atunci. Am rămas impresionat de ce s-a întamplat acolo, la derby-ul din Liga a 4-a. Mi-am dat seama că nu există o galerie mai frumoasă în țară și mi-am zis că e un semn. Am fost naiv până atunci. Derby-ul Rapid-CSA Steaua m-a convins”.

Am zis de la început că n-am fost rapidist de mic, nu sunt rapidist născut, nu m-am batut cu pumnii in piept. Rapidist înseamnă când pui interesul clubului mai mult de interesul tau.

N-am banii lui George Copos sau Gigi Becali, dar voi face totul pentru Rapid. Vom avea un buget bun pentru Liga I. Am destui bani să susțin Rapidul în Liga 1”, declara Victor Angelescu în mai 2018, conform ziare.com.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare