Olimpiu Moruțan, „aruncat” pe banca de rezeve la Ankaragucu dintr-un motiv uluitor! Ne aminteşte de Divizia A din România, în anii ’90

Olimpiu Moruțan are un ghinion teribil la Ankaragucu. Internaţionalul român n-a jucat deloc în remiza formaţiei sale cu Istanbulspor, scor 1-1. Totul, dintr-un motiv uluitor, ce aminteşte de practicile din Divizia A din România, de prin anii ’90.

Mijlocaşul de 24 de ani este doar împrumutat de Galatasaray la Ankaragucu, unde a bifat, în acest sezon, 29 de meciuri pentru echipa antrenată de Emre Belozoglu și a marcat de cinci ori, oferind și trei assisturi.

Ankaragucu trebuie să plătească mai mult

Antrenorul Emre Belozoglu a explicat de ce l-a „uitat” pe român pe bancă. În contractul dintre Galatasaray și Ankaragucu există o clauză care prevede ca formația din Istanbul să primească o sumă de bani atunci când Moruțan bifează al 25-lea meci ca titular la galben-albaștri.

„Dacă Moruțan joacă, va trebui să plătim o sumă pe care clubul nostru nu și-o permite, atunci când joacă al 25-lea meci ca titular.

Dacă cluburile nu ajung la un acord, pare imposibil ca Moruțan să reapară în primul 11”, a precizat Belozoglu, conform Sabah.

Asta duce cu gândul la un bonus de performanță aspra căruia s-au înţeles Galatasaray şi Ankaragucu, când au parafat împrumutul.

Va ajunge Moruţan în Serie A?

Cornel Șfaițer, actualul președinte al Consiliului de Administrație de la Poli Iași, care a lucrat cu Moruţan a Botoşani, este de părere că mijlocaşul are potenţialul de a evolua chiar în Serie A.

„Olimpiu e foarte bine pregătit fizic în momentul de față. Am vorbit mult cu el în 2023 la deplasările naționalei, în avion. Cu el, cu Burcă, cu Horațiu Moldovan, cu Andres Dumitrescu, pe care l-am promovat la Sepsi.

Am vorbit mult cu Olimpiu, el e un băiat simpatic. E foarte bine pregătit și fizic, și mental. Va crește în continuare ca joc. Îl văd mai sus, la o echipă importantă, are multă calitate. Serie B i-a prins foarte bine. La fel lui Man. A avut nevoie și el de acomodare, dar a ajuns la un nivel mare acolo”, a zis Șfaițer.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare