Sign in / Join

Olimpiada de la Rio egal Jocurile Morții

515
0
Share:

Unsprezece decese au fost înregistrate în ultimii trei ani în urma accidentelor de muncă produse pe șantierele arenelor sportive care vor găzdui întrecerile Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (5-21 august 2016).

rio

„Este un număr înfricoșător. Au fost 11 decese legate de lucările olimpice începând cu anul 2013”, a declarat un responsabil al Inspectoratului Regional de Muncă din Rio, Robson Leite. Această contabilitate macabră este cuprinsă într-un raport difuzat luni de inspectoratul respectiv, care speră ca astfel să atragă atenția „pentru sensibilizarea autorităților în privința securității muncii și a evita noi accidente”, a adăugat Leite.

„Este echivalentul unei echipe de fotbal, ca număr de morți. Totul vine din lipsa de planificare, fără nicio îndoială, dar și din cursa contracronometru pentru a termina”, completează Elaine Castilho, responsabilă cu auditul asupra lucrărilor olimpice și care a prezentat raportul în cadrul Zilei mondiale pentru securitate și sănătate a muncii.

  • Anumite șantiere ale Jocurilor Olimpice 2016 au înregistrat întârzieri, așa cum este cazul velodromului, iar inspecția muncii și-a exprimat îngrijorarea legată de faptul că o accelerare a ritmului lucrărilor putea provoca noi victime.

Trei dececese la noua linie de metrou

Noua linie de metrou, care urmează să lege cartierul turistic Ipanema, din zona de sud a metropolei Rio de Janeiro, de Barra da Tijuca (zona de vest), care va fi centrul nevralgic al Jocurilor, urmează să fie inaugurată în iulie, cu o lună înaintea ceremoniei de deschidere. Doar pe acest șantier și-au pierdut viața trei muncitori: unul a avut craniul zdrobit de un camion, altul a căzut de pe o schelă, iar al treilea a fost lovit de un furtun cu aer comprimat. Alți doi muncitori au decedat în timpul lucrărilor din Parcul Olimpic, iar ceilalți șase pe alte șantiere legate de J.O.

La C.M. 2014 au fost mai puține accidente mortale

Robson Leite a mai precizat că, în cursul lucrărilor pentru Cupa Mondială din 2014, au fost înregistrați 8 morți, „însă în întreaga Brazilie”, în timp ce acum, cu ocazia Jocurilor Olimpice, „doar la Rio avem 11 morți”. Oficialul brazilian a subliniat, totodată, că în timpul lucrărilor de la Londra, pentru Jocurile Olimpice din 2012, nu a fost înregistrat niciun deces.

Share:

Leave a reply

NEWSLETTER