Olandezii au oferit ultimele detalii despre situația lui Cristi Chivu! Cum ar putea fostul fotbalist de la CFR Cluj să îl pună antrenor principal la Ajax

Jurnaliștii din Olanda au furnizat în cursul zilei de marți ultimele informații legate de situația lui Cristi Chivu, cel care mai are contract cu Inter Primavera doar până la finalul acestui sezon.

După cum se știe deja destul de bine, fostul căpitan al echipei naționale a României, în prezent în vârstă de 43 de ani, din postura de fost fotbalist important și fost căpitan chiar al „lăncierilor”, a fost vehiculat în ultima perioadă drept o posibilă variantă pentru preluarea băncii tehnice a grupării din Amsterdam în această vară.

Cristi Chivu s-ar lupta cu italianul Francesco Farioli pentru funcția de antrenor principal la Ajax

Unul dintre principalii concurenți ai lui Cristi Chivu în această cursă este italianul de doar 35 de ani Francesco Farioli, în prezent la Nice, acolo unde a obținut rezultate foarte bune în acest sezon.

Potrivit jurnaliștilor de la Ajax Showtime, oficialii lui Ajax ar dori să îl numească pe acesta acum în funcția de antrenor principal, în vreme ce românului ar urma să i se propună un contract valabil pe trei sezoane, în primele două el urmând a fi secundul lui Farioli, iar abia din a treia stagiune să preia funcția de principal.

În mod evident, după cum subliniază și olandezii, această variantă este una destul de puțin viabilă, întrucât Chivu și-ar dori să activeze ca antrenor principal la nivel de primă echipă, acesta fiind de altfel și motivul pentru care el își dorește să plece în această vară de la Inter Primavera.

Plecarea lui Roberto De Zerbi de la Brighton and Hove Albion ar putea tranșa situația în favoarea românului

Această situație s-ar putea debloca în cazul în care Farioli ar fi numit în cele din urmă la Brighton and Hove Albion, gruparea din Premier League de la care și-a anunțat deja plecarea Roberto De Zerbi, fostul fotbalist de la CFR Cluj. Informația despre eventuala numire a italianului de la Nice la echipa din Sudul Angliei a fost prezentată inclusiv de jurnaliștii olandezi de la Soccer News.

Recent, după ce Cristiano Bergodi a fost demis de la Rapid, în spațiul public din România s-a vehiculat posibilitatea ca fostul fundaș central și stânga să ajungă chiar în Giulești în această vară, dar acest scenariu a fost demontat instant de către acționarul minoritar Victor Angelescu.

„Eu aș vrea să vorbim despre lucruri realiste. Cred că în momentul de față nicio echipă din România nu-l poate aduce pe Cristi Chivu. El a făcut niște sacrificii pentru a ajunge la un nivel mare, a fost pe la juniorii lui Inter, nu cred că are de gând să ajungă în țară.

Din punctul meu de vedere o să ajungă unul dintre cei mai mari antrenori români”, a spus atunci Angelescu la Digi Sport.

Distribuie

Urmărește-ne pe

Ultima oră
Cele mai citite

Articole Similare